Publicitātes attēls.
 
Aktualitātes
22.06.2021

Taps 16 jauni tiešsaistes kultūras notikumi bērniem un jauniešiem

Komentē
0

Programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros tiks radīti 16 digitāli un tiešsaistes kultūras notikumi bērniem un jauniešiem – izrādes, koncerti, izglītojoši video un citi, liecina Valsts kultūrkapitāla fonda rīkotā konkursa rezultāti.

Digitālā formātā pārtaps Viestura Roziņa izrāde “Gleznas ārpus rāmjiem” un ģitārista Jāņa Bērziņa izglītojošais koncerts “Atklāj ģitāru”, kā arī pēc Ineses Zanderes stāsta motīviem veidotā “Istabas teātra” monoizrāde “Puika ar suni”. Tiks veidota arī izrādes “Klusētāji” interaktīvā interneta versija “Klusētāji – ekrānā”.

Jauni projekti skatītājus priecēs visdažādākajās jomās. Programmā ir pārstāvēta laikmetīgā deja, līdz šim maz apskatītā fotomāksla, industriālais mantojums, mūzika, teātris, kā arī kultūras norises, kas apvieno vairākus žanrus. Turpinot muzikālo dzīvesstāstu ciklu par latviešu literatūras dižgariem, SIA “Liepaja Music” radīs dzejnieka Klāva Elsberga dzīvi un daiļradi izgaismojošu muzikālu videostāstu “Elsbergs divos naktī”. Skolēnu iemīļotā grupa “DAGAMBA” un radošā komanda iepazīstinās skolēnus ar starpžanru (crossover) mūziku, savukārt Liepājas teātris veidos dzejas un mūzikas performanci “Orbīta. Čaklais”.

Programmas “Latvijas skolas soma” mērķis ir nodrošināt iespēju Latvijas skolēniem vismaz reizi katrā mācību semestrī iepazīt Latviju mākslas un kultūras norisēs, sasaistot tās ar mācību un audzināšanas darbu. Visus apstiprinātos projektus iespējams apskatīt šeit.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!