Aktualitātes
09.09.2021

Tapis izglītojošs raidījums bērniem par mākslu "Mazā Mula lielajā mākslas pasaulē"

Komentē
1

Sākot ar 9. septembri, izklaides platformā "Tet+" sadarbībā ar Latvijas Nacionālo mākslas muzeju un biedrību "Droši un Koši" sākumskolas vecuma bērniem tiks piedāvāts izglītojošs raidījums "Mazā Mula lielajā mākslas pasaulē".

Izglītojošs raidījums "Mazā Mula lielajā mākslas pasaulē" ir veidots sākumskolas vecuma bērniem, viņu vecākajiem brāļiem, māsām, kā arī vecākiem. Kopā ar Mulu skatītāji aicināti pētīt gleznās atainoto vidi un tēlus, risināt vairākus noslēpumus, vienlaikus aizraujošā veidā iemācoties un uzzinot kaut ko jaunu. Mazā Mula (Emīlija Ēķe) un viņas uzticamais draugs runājošais kaķis Bricis (Raimonds Celms) izmantos burvju zinātkāres atslēdziņu, lai nokļūtu gleznu pasaulē.

Raidījumu "Mazā Mula lielajā mākslas pasaulē" piedāvā vietējā satura veidotājs "Tet studio", seriāla varoņu piedzīvojumiem varēs sekot izklaides platformā "Tet+". Raidījuma ideja un personāži balstīti biedrības "Droši un Koši" izdoto grāmatu sērijā "Mazā Mula pēta". Katras sērijas scenārijam izvēlēti Latvijas Nacionālā mākslas muzeja pastāvīgajā ekspozīcijā esošo klasiķu spilgtākie darbi, kuru atpazīstamie tēli atdzīvojas dažādos stāstos. Raidījumā bērni iepazīsies ar Ādama Alkšņa "Balto zirgu", Aijas Zariņas "Viņš un Viņa", Jāņa Tīdemaņa "Meiteni tautas tērpā" un daudziem citiem Latvijas mākslas meistardarbiem. Nonākot mākslas pasaulē, Mula sastopas ar metaforiskām būtnēm, folkloras tēliem, pašu gleznotāju un viņa modeli un pat kļūst par kāda mākslas darba līdzautori. Katrā no sērijām Mulai pievienojas kāds viesis, tostarp Kristīne Krūze-Hermane, Mārtiņš Meiers un Jurijs Djakonovs. Aktieru izvēles pamatā kalpoja gan vizuālā līdzība ar gleznas tēlu vai mākslinieku, gan tipāža raksturs. Katra sērija veidota atšķirīgā stilistikā un tās noformējumu papildina video efekti, animācijas un filmas apvienojums.

"Kāpēc tas ir tik svarīgi ar bērniem komunicēt par mākslu? Tā attīsta ne tikai skaistuma izjūtu un gaumi, bet arī domāšanas prasmes. Mijiedarbība ar mākslu attīsta empātiju un palīdz apgūt emocijas, attīsta līdera spējas un māca, ka katrs viedoklis un doma ir gana nozīmīga, lai ar to dalītos. Māksla ļauj mums būt akceptētiem šajā pasaulē un atver acis dažādībai, veicinot spēcīgu identitātes sajūtu un pārliecību par sevi. Tāpat jāsaprot, ka gleznas ar katru no mums komunicē savā īpašajā veidā un katru reizi citādāk. Atklājot šo kodu agrā vecumā, pasaule iekrāsojas daudz jēgpilnāka, atvērtāka, krāšņāka un interesantāka," norāda raidījuma producente Daina Gāga-Ēķe.

Raidījums "Mazā Mula lielajā mākslas pasaulē" rosina bērnu iztēli, attīsta radošumu un intelektu, iepazīstina ar latviešu gleznotāju darbiem, atšķirīgiem mākslas veidiem un tehnikām, kā arī māca mākslas terminus. Scenārija autors un režisors – Adriāns Toms Kulpe, producente un māksliniece – Daina Gāga-Ēķe, komponists – Rihards Zaļupe.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!