Aktualitātes
15.02.2013

Tallinas mūzikas festivālā Latviju pārstāvēs Alise Joste, "Astro'n'out" un "Triānas parks"

Komentē
0

Baltijas vērienīgākais pilsētas festivāls un nozīmīgākā mūzikas konference "Tallinn Music Week" šogad jau 5. reizi vienkopus pulcēs daudzsološākos māksliniekus no Baltijas, Skandināvijas un Krievijas. Latviju šī gada Tallinas mūzikas festivālā pārstāvēs "Astro'n'out", Alise Joste un "Triānas Parks".

Baltijas lielākais pilsētas festivāls "Tallinn Music Week" šogad jau piekto reizi norisināsies no 4. līdz 6. aprīlim Igaunijas galvaspilsētā Tallinā. Programmas ietvaros tiek rīkota starptautiska mūzikas industrijas ekspertu konference – mūzikas festivāls.

Vērienīgā pilsētas festivāla ietvaros uz 50 skatuvēm koncertēs 233 dažādi mākslinieki no Baltijas, Skandināvijas, Rietumeiropas un Krievijas. Mūzikas festivāls, kurā savulaik piedalījušies "Ewert and The Two Dragons", "Instrumenti" un daudzi citi, ir unikāla platforma jauno mākslinieku daiļrades popularizēšanai un viņu profesionālās izaugsmes veicināšanai. Konkursa žūrija katru gadu festivālam izvirza labākos mūziķus indī, roka, elektronikas, folka, džeza un klasiskās mūzikas žanru kategorijās.
 
Kā daži no šī gada spilgtākajiem TMW māksliniekiem tiek minēti Berlīnes melodiskā indī apvienība "Me and My Drummer", rotaļīgie deju mūzikas pārstāvji "Rangleklods" no Dānijas, kā arī Somijas elektroniskā meiteņu pank grupa "LCMDF", kas pērn veiksmīgi uzstājās vairākos starptautiskos festivālos.

Multikulturālu gaisotni festivālā radīs Gruzijas vīriešu koris "Iberi Choir", grafiti mākslinieki un dubstep meistari no Izraēlas, Baltkrievijas metāla folka apvienība "FolkMachina", slavenais Spānijas trompetists Adan Delgado Illada, kā arī Mongolijas tradicionālie mūziķi "Namgar".

"Tallinn Music Week" ietvaros savu 15 gadu jubileju svinēs arī "Red Bull Music Academy", kas ik gadus vienkopus pulcē pasaules prasmīgākos dīdžejus. Šī gada "Red Bull Music Academy" pasākuma ietvaros uzstāsies RBMA igauņu mākslinieki, kā arī Lielbritānijas drum’n’bass un breakstep leģenda DJ Zinc.

Festivālā piedalīsies arī TMW ilggadējie draugi un sadarbības partneri no Latvijas – "Positivus festivāls" un "I Love You" ierakstu izdevniecība, kuru muzikālo programmu varēs apmeklēt Tallinas "Sõprus" kinoteātrī.
TMW festivāls katru gadu ievērpj Tallinu galvu reibinošā mūzikas virpulī – skatuves tiek izvietotas stilīgākajās kafejnīcās, grāmatnīcās, viesnīcu numuros, galerijās un tirdzniecības centros. Savukārt TMW konferencēs, ko tradicionāli atklāj Igaunijas valsts prezidents Tomas Hendriks Ilvess, tiek aktīvi diskutēts par radošo industriju nākotni un attīstību. Šogad konferencē piedalīsies vairāk nekā 600 starptautisku organizāciju un izklaides industrijas pārstāvji.

Šogad apmeklētājiem būs arī iespēja nobaudīt Tallinas desmit labāko un iecienītāko restorānu īpašos pusdienu piedāvājumus, kas festivāla biļešu īpašniekiem būs pieejami ar atlaidi.

21. februārī koncertzālē "Palladium" norisināsies "Tallinn Music Week" pre-party, kura ietvaros koncertēs populārā Igauņu alternatīvā roka trio "Sibyl Vane", melodiskie "Argo Vals", kā arī atzītā pašmāju indī roka apvienība "Astro’n’out".

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!