Kadrs no īsfilmas "Dante Pret Muhamedu Ali".
 
Aktualitātes
14.07.2022

Tallinas ielas kvartālā rādīs kvīriem veltītu īsfilmu izlasi

Komentē
0

Jūlijā un augustā Tallinas ielas kvartālā notiks bezmaksas kino vakaru cikls , kura laikā katru otro nedēļu būs skatāmas dažādas festivāla "2 Annas" īsfilmu izlases par sabiedrībā aktuālām tēmām. 26. jūlijā plkst. 21:30 norisināsies jau otrais no četriem bezmaksas brīvdabas kino vakariem un tajā tiks rādīta īsfilmu izlase "Kvīri".

26. jūlijā skatāmā filmu izlase veidota Viļņas Kvīru festivāla ietvaros. Programmas kurators Augusts Čičelis par izlasi saka: "Iekļūšana kautiņā, atteikšanās no cīņas, bēgšana, kad liekas, ka visa pasaule sazvērējusies pret tevi, sava ķermeņa un atmiņu atgūšana un brīvības sajūta. Šīs piecas rūpīgi atlasītās un apbalvotās pēdējo gadu īsfilmas aplūko dažādus kvīru stāstus un identitātes. Tās dokumentē un vēro dažādas dzimtes un seksualitātes izpausmes. Pildīti ar atklātību, mīlestību, grūtībām, (ne)iederēšanos un mēģinājumiem pieņemt citādību, šie stāsti parāda to, kā veidojas kopiena un ar kādiem izaicinājumiem tā saskaras."

Gaidāmais kino vakars tiks atklāts ar filmu "Posta lieta" (Severine De Strejkere, Maksims Fejers), kurā mātes iepazīšanās ar dēla nekonvencionālo draudzeni raisa pārdomas par pašas sievišķību. Sekos "Viļņlauzis" (Kris Lira), kurā lesbiešu kompānija dodas uz nomaļu pludmali un tur rod sev patvērumu. Tālāk būs skatāma "Dante Pret Muhamedu Ali" (Marks Vagenars) – Vulfs atsakās boksēties ar savu draugu un, kad viss ciems nostājās pret viņu, puisis aicina draugu kopā pamest ciemu. Sekos "Bakhs" (Rike Alma Krogšave Planeta) – filma par jaunu sievieti, kura tiek ievilināta krāsainā un noslēpumainā pasaulē un tur seko savām visdziļākajām alkām. Kino vakars noslēgsies ar filmu "Māsas" (Deivids Graingers) – trīs meitenes, kas zvērējušas palikt nevainīgas, sakaujas ar vietējiem puikām, tomēr viņas izglābj topoša meitene.

Uz bezmaksas kino vakaru brīvdabā aicināts ikviens interesents.

 

 

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!