Publicitātes foto.
 
Māksla
17.07.2020

Tallinas ielas kvartālā būs skatāmi latviešu mākslinieku darbi

Komentē
0

Laikā no 20. jūlija līdz pat 26. oktobrim kultūras vietā "Tu Jau Zini Kur" Tallinas pagalmā norisināsies izstāžu cikls "Iknedēļas atklājums", skatītājiem ik pirmdienu piedāvājot iepazīties ar dažādu paaudžu latviešu mākslinieku darbiem.  

Piecpadsmit nedēļās pēc kārtas viena no plašā angāra sienām tiks atvēlēta mākslas ekspozīcijai, vēršot uzmanību laikmetīgās vizuālās mākslas nozīmei kopējā kultūras dinamikā un akcentējot konkrētā autora spēju procesuāli strādāt ar telpu, tai piešķirot papildus nozīmju dimensiju.

"Nosaukumā ietvertais vārds "atklājums" reflektē gan par ekspozīcijas jeb mākslinieka veikuma publiskas atklāšanas atzīmēšanu, gan arī par plašāka mēroga korelāciju starp vizuālās vides profesionāļiem, tās cienītājiem un nejaušiem atklājējiem," raksta cikla rīkotāji.

Trīs mēnešu garajā izstāžu ciklā ar kontekstu darbosies tādi mākslinieki kā Klāvs Loris, Rūdolfs Štamers, Aleksandrs Breže, Raitis Hrolovičs, Maija Kurševa, Līga Spunde un citi.

Kā pirmais "Iknedēļas atklājums" 20. jūlijā plkst. 19.00 tiks prezentēts starptautisku atzinību guvušā latviešu gleznotāja Klāva Lora lielformāta darbs "Causa sui", kurā psihodēliska abstrakcija aicina skatītāju uz atklātu dialogu par iekšējās un ārēju apstākļu vadītas pasaules ideoloģisku sadursmi. Glezna radusies angļu filozofa Saimona Blakburna (Simon Blackburn) grāmatas "A Compelling Introduction to Philosophy" ietekmē, kurā absurdi un komiski argumentēta savu mūžu jau nodzīvojuša suņa izmešana pa istabas logu.Klāvs Loris (1988) ir absolvējis Latvijas Mākslas akadēmiju, aktīvi piedalās grupas izstādēs un ir sarīkojis 7 personālizstādes. 2015. gadā saņēmis "Grand Prix" balvu laikmetīgās mākslas biennālē "Eiropas jaunrade" Parīzē. Mākslinieka rokraksts un eksperimenti ar klasisku un netradicionālu glezniecības tehniku visskaidrāk nolasāms tieši spilgtos lielformāta darbos. Mākslinieka daiļradei iespējams sekot vietnē https://www.klavsloris.com/.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!