Foto: Ģirts Raģelis
 
Aktualitātes
04.12.2018

Tallinā notiks Alvim Hermanim veltīts festivāls

Komentē
0

No 9. līdz 15. decembrim Tallinā notiks desmitais Starptautiskais teātra festivāls "Midwinter Night's Dream", kurš šogad veltīts Jaunā Rīgas teātra (JRT) mākslinieciskajam vadītājam Alvim Hermanim, un festivāla programmā iekļautas tikai Hermaņa veidotās izrādes.

Festivāla laikā tiks izrādītas daudzu gadu garumā Latvijas skatītāju iecienītas izrādes. 9. un 10. decembrī būs skatāma izrāde "Melnais piens", 11. un 12. decembrī - "Latviešu mīlestība", 12., 13. un 14. decembrī – "Brodskis/Barišņikovs". Festivālā 13. un 14. decembrī tiks izrādīta arī izrāde "Garā dzīve", kuras vairs nav Latvijas teātra repertuārā. Savukārt 15. decembrī būs iespēja redzēt izrādi "Oblomovs".

Sadarbībā ar festivālu "Zelta Maska" 9. un 10. decembrī Tallinā tiks izrādīta arī Alvja Hermaņa Nāciju teātrī Maskavā iestudētā izrāde "Šukšina stāsti". Līdztekus izrādēm būs plaša paralēlā programma - skatītāju tikšanās ar režisoru un Jaunā Rīgas teātra aktieriem, lekcija par Josifa Brodska daiļradi un kritiķu diskusija festivāla nobeigumā. Vairāk par festivālu šeit.

Līdzās festivālam novembra beigās Igaunijā tika izdota arī Alvja Hermaņa "Dienasgrāmata" igauņu valodā. Latvijā šī grāmata tika izdota 2016. gadā, un tajā lasāmas Alvja Hermaņa piezīmes, pierakstītas 2015./2016. gada teātra sezonā.

Teātra festivālu "Midwinter Night's Dream" rīko Tallinas Pilsētas teātris.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!