Aktualitātes
05.10.2021

Tallinā būs skatāma augstu novērtētā Džeremija Šova izstāde

Komentē
0

No 8. oktobra Kumu mākslas muzejā Tallinā viesosies Džeremija Šova izstāde "Phase Shifting Index", kas nosaukta par vienu no 2020. gada labākajām izstādēm Eiropā.

Berlīnē dzīvojošais kanādiešu mākslinieks Šovs vērienīgo instalāciju radīja savai soloizstādei Pompidū centrā Parīzē 2020. gadā. Laikmetīgās mākslas medijs "Frieze" to ierindojis starp 10 labākajām izstādēm pērn Eiropā.

"Septiņos milzu ekrānos izvietotā video, skaņas un gaismas instalācija spēlējas fantāzijas un realitātes krustcelēs, iztēlojoties 22. gadsimta cilvēkus, viņu uzskatus un rituālus. Tā ir jaudīga cilvēces nākotnes vīzija, kas apvieno elementus no zinātniskās fantastikas, dokumentālā kino, konceptuālās mākslas, mūzikas video un zinātniskiem pētījumiem. Šovs ir radījis septiņas izdomātas subkultūras, kuru pašizpausme īstenojas ekstātiski horeogrāfiskās ķermeņa kustībās. Šis visaptverošais stāsts piedāvā no skatpunkta tālu nākotnē palūkoties uz 22. gadsimtu, kad uz spēles ir likti cilvēku uzskati un izdzīvošana," teikts izstādes anotācijā.

Mākslinieks Džeremijs Šovs (1977, Kanāda) strādā dažādās tehnikās un veidojis personālizstādes Pompidū centrā Parīzē, MoMA Ņujorkā, Šinkela paviljonā Berlīnē, MOCA Toronto un citur, kā arī piedalījies starptautiskās izstādēs, piemēram, 57. Venēcijas biennālē un "Manifesta 11" Cīrihē. Šova darbi glabājas publiskās kolekcijās visā pasaulē, tostarp Ņujorkas Modernās mākslas muzejā, Pompidū centrā Parīzē un Tate Modern Londonā.

 

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!