Sarunas
18.10.2014

Tā ir mana angļu valoda

Komentē
1

Piedāvājam "Satori" lasītājiem noskatīties interviju no sarunu cikla "Vārds rakstniekiem", kas tapis sadarbībā ar Ventspils Starptautisko Rakstnieku un tulkotāju māju. Ar dzejnieku Goro Takano, kurš Latvijā viesojās Dzejas dienu laikā, sarunājās pats Andris Akmentiņš.

Goro Takano ir dzimis Hirošimā, strādā Sagas Universitātes medicīnas fakultātē, Japānā, kur māca japāņu un angļu/Rietumu literatūru. Studējis amerikāņu literatūru Tokijas Universitātē, doktora grādu ieguvis Havaju Universitātē, Manoā.

Goro Takano pirmais romāns “Vēl soli priekšā” publicēts 2009. gadā Amerikas Savienotajās Valstīs, tā pati izdevniecība BlazeVOX 2013. gadā laida klajā viņa pirmo dzejas krājumu “Apmāto pienākumi” (Responsibilities of the Obsessed).

Goro dzejoļi ir daudzbalsīgi jeb polifoniski. Gluži kā dramaturgs kādā lugā, tā viņš savos dzejoļos liek uz skatuves iznākt vairākiem stāstniekiem un ļauj tiem runāt katram savā balsī. Dzejoļos viņš savērpj neticamus stāstus, bet klausītājs un lasītājs notic jūtām un emocijām, ko stāsti reizē apklāj un atsedz.  

Goro Takano dzejoļus latviešu valodā atdzejojis Ivars Šteinbergs. Goro Takano ir šī gada Dzejas dienu dalībnieks, bet viņa braucienu uz Latviju finansiāli atbalstījis Japānas Fonds.

Goro Takano

autora profils...

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!