Foto: Tomašs Silva, Wikimedia Commons
 
Aktualitātes
17.06.2021

Svetlana Aleksijeviča raksta grāmatu par sievietēm Baltkrievijas protestos

Komentē
0

Baltkrievu rakstniece un Nobela prēmijas laureāte Svetlana Aleksijeviča pašlaik raksta grāmatu par sieviešu pieredzi prodemokrātiskajos protestos Baltkrievijā, ziņo "The Calvert Journal".

Pret Aleksandra Lukašenko režīmu vērstos protestus, kas Baltkrievijā notiek jau kopš pagājušā gada augusta, Aleksijeviča nodēvējusi par "revolūciju ar sievietes seju" un atzinīgi novērtējusi Baltkrievijas protestu miermīlīgo dabu par spīti policijas brutalitātei. "Ja tā būtu revolūcija ar vīrieša seju, svarīga būtu asinsizliešana un karš," Aleksijeviča pauda intervijā ziņu aģentūrai "Reuters" Berlīnē, kur dzīvo trimdā kopš septembra.

Ar topošo darbu Aleksejeviča turpina pētīt sieviešu balsis vēsturiski izšķirīgos notikumos – savā grāmatā "Sievietes karā", kas tulkota arī latviski, rakstniece apkopoja sieviešu stāstus par pieredzi 2. pasaules kara laikā.

Rakstniece atzinusi, ka Baltkrievijā varētu atgriezties tad, kad tas būs droši – ļoti iespējams tikai pēc Lukašenko režīma krišanas.

Nobela prēmija literatūrā Svetlanai Aleksijevičai tika piešķirta 2015. gadā "par viņas daudzbalsīgo literāro darbību, kas kalpo kā piemineklis mūsdienu cilvēku ciešanām un drosmei".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!