Foto: Anna Andersone
 
Aktualitātes
15.08.2019

Susējā notiks "Satori" autoru literārie lasījumi

Komentē
0

Svētdien, 18. augustā, plkst. 15:00 rezidenču centrā "Susēja" notiks interneta žurnāla "Satori" autoru radošās vasaras nometnes lasījumi, kuros gan vietējiem iedzīvotājiem, gan viesiem būs iespēja noklausīties literāros darbus – prozu un atdzejojumus –, kas šīs nedēļas laikā tapuši "Susējā".

Šonedēļ, no 13. līdz 18. augustam, Aknīstes novadā, rezidenču centrā "Susēja", notiek jau septītā "Satori" autoru radošā vasaras nometne, kas šogad kopā pulcē ap 30 rakstnieku, dzejnieku un publicistu, tai skaitā arī jaunos autorus no Zemgales reģiona. Kā ierasts, nometnei ir vienota tēma, kas caurvij un dod ietvaru visiem nometnē topošajiem darbiem, šogad atslēgvārds ir "paģiras", kas izvēlēts aizvadītās Latvijas simtgades svinību kontekstā. Nometnes dalībnieki savas dienas "Susējā" pavada, darbojoties literārajās meistarklasēs, ko vada dzejnieks Kārlis Vērdiņš, rakstniece Inga Žolude, rakstnieks Pauls Bankovskis, dzejniece Agnese Krivade, bet nedēļas nogalē pievienosies aktrise Guna Zariņa, kas pasniegs uzstāšanās prasmes, un Latvijas Mākslas akadēmijas studentes Kristiāna Doroščonoka un Katrīna Eihe. Nometnē tapušie darbi tiks apkopoti drukātā, ilustrētā literārajā izdevumā – "Satori" grāmatžurnālā Nr. 4, kas grāmatnīcu plauktus sasniegs šī gada novembrī.

"Satori" publiskos literāros lasījumus "Susējā", kas vienlaikus būs arī "Satori" autoru radošās vasaras nometnes nobeigums, aicināts apmeklēt ikviens interesents. "Šī ir unikāla iespēja pirmajiem dzirdēt daudzsološāko un talantīgāko latviešu literātu svaigākos tekstus, kas tapuši pēc intensīva vienas nedēļas darba," uzsver "Satori" izdevēja Antonija Skopa.

Nometnes norise nebūtu iespējama bez AS "Latvijas valsts meži" un Valsts kultūrkapitāla fonda rīkotās Zemgales plānošanas reģiona "Zemgales kultūras programmas 2019" finansiāla atbalsta.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!