Publicitātes foto. Daniela un Geo Fuksu darbs.
 
Aktualitātes
08.04.2014

"Stūra mājā" notiks starptautiska laikmetīgās mākslas izstāde

Komentē
0

1. maijā "Stūra mājā" atklās starptautisku laikmetīgās mākslas izstādi "Draudzības (re)konstrukcija", kas būs daļa no "Rīga 2014" tematiskās līnijas "Brīvības iela" programmas.

Izstādē piedalīsies mākslinieki no Ukrainas, Vācijas, Kosovas, Islandes, Zviedrijas, Lietuvas, Igaunijas un Latvijas. Izstāde veidota mijiedarbībā ar šī brīža vispārējo politisko kontekstu īpaši zīmīgā atrašanās vietā – bijušajā VDK ēkā jeb "Stūra mājā" Rīgā kā daļa no projekta "Stūra māja. Lieta Nr. 1914/2014".

Izstādē "Draudzības (re)konstrukcija" aktualizēs un mākslinieciskiem paņēmieniem pētīs situācijas, kurās lielvaru pārstāvji noslēdz "draudzību" ar mazākām valstīm un sabiedrības grupām, kā tas notika, piemēram, PSRS lielajā "tautu draudzībā" vai ASV militārajā klātbūtnē Īslandē. Šīm un citām situācijām katrai ir raksturīga īpaša sadzīves atmosfēra, kas savas pēdas atstājusi gan cilvēku mentalitātē, gan arī viņu apdzīvotajā vidē.

Daudzi no mākslas darbiem izstādē "Draudzības (re)konstrukcija" ir saistīti ar traumu, represiju un vardarbības tematiku, tajos atspoguļoti politiski notikumi, personīgas pieredzes un to mijiedarbība. Caur stāstījumu, ironiju un ziņkāri izstāde iesaistīs skatītājus, aicinot tos padomāt par šī brīža ģeopolitiskās situācijas sarežģītību, robežām un draudzības nozīmi.

Izstādē "Draudzības (re)konstrukcija" piedalās Daniels Fukss un Geo Fuksa (Daniel & Geo Fuchs, Vācija), Nikita Kadans (Nikita Kadan, Austrija), Sandra Krastiņa un Kristaps Epners (Latvija), Albans Muja (Alban Muja, Kosova), apvienība "Orbīta" (Latvija), Tanels Randers (Tanel Rander, Igaunija), Spessi (Sigirtours Halbjernsons, Islande) & Ēriks Posers (Erik Pauser, Zviedrija), Nomeda un Ģedimins Urboni (Nomeda & Gediminas Urbonas, Lietuva), Jūhans Vernts un Monika Marklingere (Johan Waerndt & Monika Marklinger, Zviedrija) un Helēna Vikstrema (Helena Wikström, Zviedrija).

Izstādes kuratori ir mākslas zinātnieces Inese Baranovska un Aisa Sigurjonsdotira (Æsa Sigurjónsdóttir, Islande), Inga Lāce, Kārlis Vērpe un Kitija Vasiļjeva. Izstādi organizē biedrība "Mākslas telpa".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!