jurniece
pirms 4 gadiem
"Realitāte ir tāda, ka mūsdienās ir noteikts politiķu un amatpersonu loks, kas savu vēlmi būt "tuvāk tautai" realizē, ironiski un nievājoši izsakoties par "elitārismu" kultūrā (lielākoties gan pašizdomātu)."
Tieši tas pats notiek no pretējās puses, kad tie, kas sevi pieskaita pie "elitārās mākslas"pārstāvjiem augstprātīgi izturas pret "vienkāršo tautu", kam ir grūtības ar ikdienas izdzīvošanu. Līdz pat aicinājumam neļaut viņiem piedalīties vēlēšanās, jo viņi redz nobalsos par "tramvaja biļeti" nevis augstajām idejām. Bet par kaimiņvalsts kultūras ministri.... Vai tāds variants, ka viņas nepatika ir nevis nepatika pret konkrēto mākslas jomu, bet pret to kā tā tiek pasniegta publikai, nav iespējams?

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
Es to bieži esmu rakstījusi un varu tikai atkārtoties- Latvijā komunistu- čekistu varas elite ir darījusi visu, lai atsvešinātu sabiedrību no kultūras un no valsts.
Mana tēva dzimtajā pagastā ar 2 tkt iedzīvotāju pirms kara bija 2 bibliotēkas - katrā ap 1000 sējumiem, 2 kori, pašdarbības teātris, orķestri un kas tik vēl viss. Šobrīd skola un vienīgā bibliotēka knapi velk dzīvības. Kori, teātri, orķestri utt. knapi velk dzīvības.
Ceļi knapi, "augstā " kultūra tikpat kā nepieejama. Sabiedriskie mediji NA un ZZS smadzeņu skalotāji.
Tādu pašu plaisu starp smalko un prasto sabiedrības galu ļoti var izjust arī Rīgā. Kam kas tiek .....
Kam tika Rīga 2014 miljoni, kam valsts simtgades miljoni... ne jau sabiedrības "kulturalizēšana".
Kaimiņu no suņu būdas spilgti izjūtam saeimā un valdībā, krievu Oļečka latviešu izpildījumā jau stāv pie durvīm - mirklis un tāda sāks valdīt.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!