Aktualitātes
04.02.2020

Stradiņa universitāte Valentīndienā aicina vērot sirds sekciju

Komentē
0

Valentīndienā, 14. februāra vakarā, kultūras telpā "Autentika" notiks pasākums "Anatomy Nights", kura laikā sirsnīgā atmosfērā Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Anatomijas muzejs stāstīs un rādīs, kā būvēts leģendām apvītais orgāns – sirds.

Tuvojoties Valentīndienai, mīlestības simbols – sarkanas sirdis – redzams it visur, taču to, kas ir sirds stīgas, kā rodas sirdspuksts, kur sirdī ir bedrīte, un daudzas citas "sirdslietas" 14. februārī varēs uzzināt kultūras telpā "Autentika", kur notiks izglītojoša lekcija un klātienē būs skatāma dzīvnieka sirds sekcija RSU Anatomijas un antropoloģijas institūta docētājas Marikas Garnizones izpildījumā.

Pasākums Latvijā notiks jau otro gadu, un tā mērķis ir izglītojošā veidā tuvināt anatomiju plašākai publikai. To rīko RSU Anatomijas muzejs starptautiskās iniciatīvas "Anatomy Nights" ietvaros, un šogad šāda veida pasākumi norisināsies 15 dažādās vietās visā pasaulē, tostarp Austrālijā, ASV, Kanādā, Jaunzēlandē un Lielbritānijā.

Pasākums notiks 14. februārī (ierašanās no plkst. 18.30) kultūras telpā "Autentika" Bruņinieku ielā 2, Rīgā. Biļetes 5 eiro vērtībā var iegādāties vietnē "Bezrindas.lv". Ieeja pasākumā – no 18 gadu vecuma. Visi ieņēmumi no pasākuma biļešu tirdzniecības tiks ziedoti pacientu biedrībai "ParSirdi.lv", kas apvieno sirds un sirds asinsvadu slimību pacientus, kā arī viņu tuviniekus un atbalstītājus.

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!