Aktualitātes
07.08.2020

Staņislavs Tokalovs uzņem jaunu spēlfilmu

Komentē
0

No 4. augusta līdz 9. septembrim dažādās filmēšanas vietās Rīgā norisināsies režisora Staņislava Tokalova otrās pilnmetrāžas filmas "Mīlulis" uzņemšana, kas ar Nacionālā Kino centra atbalstu top studijā "Tasse Film".

Kā teikts paziņojumā presei, filmas pamatā ir režisora personīgā pieredze: "Viņa stāstu pārrakstot ekrānam, tapusi vēsts par jaunu vīrieti, kurš nespēj vai neprot veidot mīlestībā balstītas, jēgpilnas attiecības ar citiem cilvēkiem. Tikai saskarsme ar deviņus gadus veco meiteni Paulu, par kuru galvenajam varonim pēkšņi jāuzņemas atbildība, viņā kaut ko dziļi satricina un ļauj ieraudzīt sevi citām acīm, lēnām gaistot pašpārliecinātības bravūrai. Matīss un Paula kopā spiesti pārdzīvot tuva cilvēka nāvi un saprast, ko tas viņiem katram nozīmē."

"Dramatizētais atgadījums ar Paulas mātes nāvi un viņas drauga Matīsa pēkšņo dilemmu nostāda mūs jautājuma priekšā: ko darītu es, ja man pēkšņi būtu jāuzņemas rūpes par mana partnera bērnu? Īstā atbilde man un citiem, ar ko esmu runājis par šādu iespējamību, ietver sarežģītu morālu un personīgu apmulsumu, kuru nevar atrisināt viegli vai nesāpīgi," stāsta filmas autors Staņislavs Tokalovs.

Galvenā varoņa Matīsa tēlā iejutīsies jaunais aktieris Kārlis Arnolds Avots, kuram šī būs debija spēlfilmā. Deviņus gadus veco Paulu atveido Paula Labāne, viņas mātes lomā – Kristīne Krūze-Hermane. Otrā plāna lomās būs redzami vairāki pazīstami aktieri – Vilis Daudziņš, Andris Keišs, Gunārs Āboliņš, Elīna Vaska un Regnārs Vaivars.

 

Filmas producente Aija Bērziņa par projektu: "Manuprāt, filma runā par ļoti aktuālu tēmu mūsdienu sabiedrībā – šķirtās ģimenes. Vai bērni, kas nāk no šķirtām ģimenēm, prot mīlēt, spēj uzticēties un izveidot paši savu ģimeni? Es vienmēr par to esmu domājusi, skatoties, cik daudz draugu un līdzcilvēku cīnās ar vecāku šķiršanās atstātajām traumām. Filmas ietvaros skatītājs seko divu galveno varoņu attiecībām un Matīsa kā galvenā varoņa pārmaiņām un izaugsmei. Mani personīgi šis stāsts uzrunā ļoti dziļi, un esmu pārliecināta, ka arī skatītāji novērtēs šo filmu."

Filmas pirmizrāde plānota 2021. gada rudenī.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!