Kadrs no filmas "Žans Pols Gotjē: Frīks & šiks".
 
Aktualitātes
19.05.2022

"Splendid Palace" izrādīs četras filmas par augstās modes pasaules aizkulisēm

Komentē
0

Maija beigās, Rīgas modes nedēļas laikā, kinoteātris "Splendid Palace" izrādīs trīs dokumentālās filmas par modes pasaules lielajām personībām un režisora Ridlija Skota godalgoto filmu "Guči nams".

"Modes aizkulises ir viena no fascinējošākajām un noslēpumainākajām mākslas vidēm, kas ir slēgta ārpasaulei un tieši tāpēc leģendām un kaislībām apvīta. Augstā mode un tās dizaineri visos laikos ietekmējuši ne tikai cilvēku ģērbšanās stilu, bet atstājuši spēcīgu iespaidu uz citām mākslām, un jo īpaši uz kino. Modeļu biznesa greznība no vienas puses un mežonīgi smags un disciplinēts darbs no otras puses. Modes pasaules lielo personību – dizaineru ekstravagantās dzīves atainotas jau vairākās filmās, bet nekas nespēs aizstāt dokumentālos filmējumus un pašu modes mākslinieku stāstījumu par savu darbu," programmu piesaka kinoteātris.

Programma:

"Martēns Maržela: Viņš pats" (Martin Margiela: In His Own Words), Vācija, 2020.
30. maijā plkst. 18.00

Kaut arī Martēnu Marželu uzskata par pēdējo lielo modes revolucionāru, karjeras laikā viņš nav sniedzis nevienu interviju un ļoti reti ļāvis sevi fotografēt. Apbrīnu pelna Martēna Maržela karjeras ceļš no Žana Pola Gotjē asistenta līdz "Hermes" radošajam direktoram, sava brenda radītājam un 41 provokatīvas modes kolekcijas autoram.

2008. gadā Martēns Maržela pēkšņi pārtrauca savu klusēšanu, pameta pats savu modes namu un aizgāja no šīs jomas, lai nodarbotos ar mākslu. Filma "Martēns Maržela: Viņš pats" ir unikāla iespēja ieraudzīt ģeniālo dizaineru un ieklausīties viņa teiktajā. "Es pastāvīgi novedu sevi galējībās. Es vienmēr esmu gribējis, lai mans vārds saistītos ar manis radīto produktu, nevis ar manu seju," teicis Martēns Maržela.

"Žans Pols Gotjē: Frīks & šiks" (Jean Paul Gaultier: Freak & Chic), Francija, 2021.
28. maijā plkst. 17.00

Žana Pola Gotjē stilā savienots it kā nesavienojamais. Gotjē allaž ir bijis pārmērīgi seksuāls, pārlieku grezns un vienlaikus ļoti patiess un vienkāršs. Kas viņam kopīgs ar režisoriem Pedro Almodovaru, Pīteru Grīneveju, Liku Besonu un Žanu Pjēru Ženē? Kas bija Žana Pola Gotjē pirmā mūza un pirmā modele? No kurienes ņemti dažādie simboli, kas atainoti mākslā un klātesoši viņa skatēs? Dokumentālā filma "Žans Pols Gotjē. Frīks & šiks" ir aizraujošs ceļojums cauri laikiem modes ģēnija ekscentriskajā Visumā.

Filmā piedalās Žans Pols Gotjē, Tonija Maršala, Rosija de Palma, Mariona Motina, Mariona Kotijāra, Katrīna Denēva, Žils Blanšārs, Mišlēna Prela un citi.

"Kardēna modes nams" (House Of Cardin), ASV, 2019
29. maijā plkst. 18.00

Miljoniem cilvēku pazīst kulta logotipu "Pierre Cardin", bet tikai nedaudzi pazīst cilvēku, kurš radījis pazīstamo zīmolu. Pjērs Kardēns ir pirmais modes dizaineris, kas aicināja skatēs piedalīties dažādu rasu modeļus. Ar viņu strādājuši daudzi slaveni aktieri.

Kāds ir leģendārās ikonas stāsts? Filmas veidotāji dod retu iespēju ielūkoties ģēnija prātā, stāstot par Pjēra Kardēna dzīves un daiļrades ceļu.

"Guči nams" (House Of Gucci), Kanāda, 2021, režisors Ridlijs Skots.
29. maijā plkst. 15.00

Guči pasaule ir pievilcīga gan tiem, kuri par to sapņo kā par neaizsniedzamu, gan tiem, kuriem Guči atrodams viņu drēbju skapī un kosmētikas maciņā. Režisora Ridlija Skota krimināldrāmas centrā ir Lady Gaga atveidotā Patrīcija Redžiani un viņas plāns nogalināt savu bijušo vīru Mauricio (Ādams Draivers) – slavenā modes dizainera un modes nama "Gucci" dibinātāja Gučio Guči mazdēlu. Filmas scenārijs veidots, balstoties uz 2001. gadā izdoto grāmatu "Guči nams: sensacionāls stāsts par slepkavību, ārprātu, greznību un alkatību".

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!