Aktualitātes
13.07.2019

Šonedēļ notiks otrais Ulda Rudaka festivāls "Kartupeļpalma"

Komentē
0

Sestdien, 13. jūlijā, Salaspilī, Nacionālajā Botāniskajā dārzā norisināsies alternatīvās mūzikas festivāls "Kartupeļpalma 58", kurā no pulksten 16.00 līdz pat rīta gaiļiem pulksten 6.00 uz divām skatuvēm uzstāsies 17 mūziķu apvienības.

Festivāla idejas autors un programmas veidotājs ir mūzikas žurnālists Uldis Rudaks – rokenrola dzīvesveidam veltītās autobiogrāfiskās grāmatas "Rokupācija" un daudzu medijos trīs gadu desmitu laikā publicētu mūzikai veltītu rakstu autors un dīdžejs.

Festivāls notiks jau otro reizi, un, kā uzsver Uldis Rudaks, šogad koncertus sniegs "17 rūpīgi atlasīti dalībnieki, kuri pastāv ārpus savu pārstāvēto žanru robežām, jo katrs ir ar kaut ko īpašs, un viņš tāds ir vienīgais visā pasaulē": Evija Vēbere, "Alis P", "Voiceks Voiska", "Martas Asinis", "Fuck Art", "Ņikto", "Zig Zag", "Ezeri", Helēna Kozlova, "Das Sonntags Legion", "Pamirt", "Sigma", "Waterflower", "Rūsa", "Krāsa", "Zāle" un Simons Krasts.

"Tāpat kā pagājušogad, kad savu pirmo koncertu pēc divu gadu pārtraukuma "Kartupeļpalmā" nospēlēja "Bērnības Milicija", arī "Kartupeļpalmā 58" uzstāsies grupas, kas koncertos sen nav redzētas – fankmetālrepa un ska aizsācēji Latvijā – "Fuck Art" un "Voiceks Voiska". Savos jaunajos sastāvos spēlēs neohipiji "Zāle" un pēdējais īstais panks Simons Krasts. Neatkārtojamo sieviešu balsu īpašnieces – Evija Vēbere aizvedīs savā pašas uzburtajā sapņu pasaulē, Helēna Kozlova atgādinās deviņdesmito gadu grupas "Skumju akmeņu" dziesmas, bet izcilās metālgrupas "Eschatos" vokāliste Kristiāna Kārkliņa uzstāsies ar savu jauno soloprojektu "Pamirt"," programmu raksturo Rudaks.

Festivālā padomāts arī par citām aktivitātēm: "Radošajā palmā" būs piespēja tikt pie pašu apdrukātiem T-krekliem, auduma somām, meistarot harēmbikses, sapņu ķērājus, bet "Aktīvā kartupeļa zonās" darbosies Ufo disku golfs, notiks dārza spēļu turnīri, kartupeļu mizošanas un burkānu graušanas sacensības. Gurdenākiem apmeklētājiem ierīkots mēmā kino sektors.

Savukārt no festivālā mājās būs iespējams nokļūt ar A/S "Pasažieru vilciena" papildu vilcienu reisiem:

13. jūlijā: Salaspils (22.55) - Rīga (23.18); Salaspils (23.54) - Lielvārde (00.25);
14. jūlijā: Salaspils (00.48) - Rīga (1.10); Salaspils (5.30) - Aizkraukle (6.27); Salaspils (5.37) - Rīga (6.01).

Biļetes pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!