Attēlā - grupa "Hejira"
 
Aktualitātes
26.06.2018

Šonedēļ noslēgsies mūzikas festivāls "Rīgas Ritmi"

Komentē
0

No 27. – 29. jūnijam Rīgā notiks mūzikas festivāls "Rīgas Ritmi". Uz vairākām skatuvēm dažādās pilsētas vietās uzstāsies pasaulē atzīti džeza un improvizācijas mākslinieki, kā arī būs iespējams apmeklēt četru festivālā koncertējošo mūziķu meistarklases.

Festivāls Rīgā notiek jau 15 gadus – gadu gaitā tajā ir piedalījušies ap 500 mākslinieku. Festivāla mērķis ir atvest jau pasaulē pazīstamus džeza mūziķus uz Latviju, kā arī dot iespēju jaunajiem mūziķiem parādīt savu talantu un mācīties no jau pieredzējušiem māksliniekiem meistarklasēs.

Festivāls tika ieskandināts jau vasaras sākumā, 7. jūnijā, ar džeza leģendas Ričarda Bonas (Richard Bona) un Latvijas Radio bigbenda uzstāšanos Kongresu namā. Savukārt trešdien, 27. jūnijā, uz Origo Summer Stage kāps īpatnējais electric steel pan instrumentālists Gregorijs Boids (Gregory Boyd) no Dānijas, kā arī starptautiskais mūziķu trio Macats/ Hasselberg/ Mofjell, kura dalībnieki nāk no Latvijas, Portugāles un Norvēģijas. VEF Kultūras pilī būs iespējams redzēt grupu "Hejira" un kontrabasa virtuozu no Izraēlas, Adamu Benu Ezra (Adam Ben Ezra). Atpūtas centrā "Egle" uzstāsies franču džeza dziedātāja Kaloē (Caloé) un pianists Klements Saimons (Clément Simon).

Festivāla otrajā dienā Kongresu namā spēlēs Adams Bens Ezra un "Riga Jazz Stage 2017" Grand Prix ieguvēja Šenela Džonsa (Shenel Johns) kopā ar Latvijas radio bigbendu. Atpūtas centrā "Egle" vēlreiz būs iespējams dzirdēt Gregorija Boida mūziku. Dienu noslēgs Kaloē un Klementa Saimona koncerts džeza bārā "Trompete".

Trešās dienas programma piedāvās Macats/ Hasselberg/ Mofjell un somu trompetista un komponista Verneri Pohjola (Verneri Pohjola) koncertu Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē. Rīgas Kongresu namā spēlēs Alfredo Rodrigeza trio (Alfredo Rodriguez trio) un norvēģu džeza dziedātāja Beady Belle. Atpūtas parkā Egle uz skatuves kāps ukrainiete, "Riga Jazz Stage 2017" otrās vietas ieguvēja, Anastasija Volokintina jeb TASÍYA un pianists Semijs Lukass (Sammy Lucas), kamēr klubā "Kaļķa vārti" uzstāsies "Riga Jazz 4tet" kopā ar Šenelu Džonsu. Savukārt, ceturtajā dienā, festivāla noslēgumā būs iespējams dzirdēt latīņu mūzikas ritmus atpūtas parkā "Egle", kā arī Anastasijas Volotkinas un Semija Lukasa koncertu bārā "Trompete".

Interesentiem ir iespēja pieteikties četru festivālā koncertējošo mūziķu meistarklasēm, kuru laikā pieredzējušie mākslinieki dalīsies savās zināšanās un tehnikā. Šogad piekrišanu vadīt meistarklases ir devis multi-instrumentālists Adams Bens Ezra, mūsdienu innovatīvākais steel pan mākslinieks Gregorijs Boids, džeza zvaigzne Šenela Džonsa un Grammy nominētais pianists Alfredo Rodrigezs. Meistarklasēm iespējams pieteikties šeit.

Vairāk par festivālu un tā programmu iespējams izlasīt festivāla mājaslapā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!