Kinereta Haja Maksa. Publicitātes foto
 
Aktualitātes
06.06.2017

Šonedēļ Kaņepes Kultūras centrā notiks "Rīgas performanču dienas"

Komentē
0

Šonedēļ, sākot no trešdienas, Kaņepes Kultūras centrā notiks radošās darbnīcas, lekcijas un performances, ko vadīs mākslinieces no Ukrainas, Polijas, Latvijas un Izraēlas.

Radošās darbnīcas iepriekš atlasītai grupai notiks katru dienu no 7. līdz 10. jūnijam, to rezultātā dalībnieki sadarbībā ar māksliniecēm radīs unikālas performances, kas plašākai publikai tiks rādītas sestdienas pēcpusdienā. Publiskās lekcijas, kas būs bez maksas un pieejamas ikvienam, notiks trešdien, ceturtdien un piektdien plkst. 19:00. Savukārt piektdien pēc publiskās lekcijas līdz pat diviem naktī ikvienam būs iespēja noskatīties viesmākslinieču videoperformances, kā arī tikties ar pašām māksliniecēm.

"Pirmo "Rīgas performanču dienu" tēma ir vietas sajūta. "Genius loci", kas ir šī pasākuma kodētais nosaukums, latīņu valodā nozīmē "vietas gars". Senie romieši uzskatīja – katrai vietai ir savs gars unikāla enerģija," stāsta Kaņepes Kultūras centra vadītāja Liene Jurgelāne. "Katras vietas enerģijas veidošana sākas ar indivīdu. Vieta ir vairāk nekā cilvēka emocionālā un kognitīvā pieredze, tā sevī ietver arī kultūru, uzskatus un praksi. Performancē vieta ir viens no galvenajiem elementiem, tāpēc mākslinieki pētīs šo elementu padziļināti."

Jarina Šumska. Publicitātes foto

Radošās darbnīcas, kurās piedalīsies iepriekš atlasīta grupa un kuru laikā tiks radītas vairākas performances, vadīs četras mākslinieces: Marta Bosovska (Marta Bosowska, Polija), Kinereta Haja Maksa (Kineret Haya Max, Izraēla), Gundega Evelone (Latvija), Jarina Šumska (Yaryna Shumska, Ukraina). Nodarbību laikā radītās performances plašākai publikai tiks rādītas sestdienas pēcpusdienā.

Pasākumi, kas "Rīgas performanču dienu" radošās nedēļas laikā būs pieejami ikvienam interesentam, ir šādi:

Trešdien, 7. jūnijā, 19.00 Sandras Riekstiņas (Latvija) lekcija "Performanču māksla Latvijā: īss ievads".

Ceturtdien, 8. jūnijā, 19.00 Antonina Brindas (Antonin Brinda, Čehija) lekcija "The Walk Through the Action Prague".

Piektdien, 9. jūnijā:

19.00 Kinereta Haja Maksa (Izraēla), "To Re-Live the Performance while Talking About It".

20.00–21.00  Pilaras Talaveras (Pilar Talavera, Peru) video performance  "Positive Homesick Pills".

21.00–02.00 dažādu performanču video.

Sestdien, 10. jūnijā, 14.00 "Rīgas performanču dienas" dalībnieku un viesmākslinieču kopīgi radīto performanču demonstrēšana.

Visas lekcijas notiks angļu valodā. Visi publiskie pasākumi ir bez maksas un notiks Kaņepes Kultūras centrā. "Rīgas performanču dienas" atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds, programma "Erasmus +" un Izraēlas vēstniecība Latvijā.  

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!