Baltijas praids 2017.
 
Aktualitātes
07.07.2021

Šogad "Baltijas praida" gājiena vietā notiks multimediāls pasākums tiešraidē

Komentē
0

Jau pēc mēneša, no 2. līdz 7. augustam, ar moto "Līdz mēs visi būsim vienlīdzīgi!" Rīgā notiks lielākais cilvēktiesību notikums Baltijā  – "Baltic Pride 2021". Tā ietvaros norisināsies vairāk nekā 30 pasākumi: darbnīcas, filmas, konferences, savukārt praida centrālais un gaidītākais notikums – gājiens – šogad tiks transformēts multimediālā pasākumā, kam varēs sekot tiešraidē.

"Ņemot vērā valstī noteiktos ierobežojumus, mēs sapratām, ka, organizējot gājienu, mums nāktos atteikt ļoti daudziem dalībniekiem un atbalstītājiem. Tādēļ radījām nebijušu notikumu, kas ļautu praida centrālo notikumu padarīt pieejamu ikvienam kā tiešraidē, tā daudzās kultūrvietās, organizācijās un pat pašu organizētos pasākumos," stāsta "Baltic Pride 2021" līdzpriekšsēdētājs Kaspars Zālītis.

"Šogad Baltic Pride cilvēki varēs svinēt draugu, ģimenes vai darba kolēģu lokā. To varēs svinēt dārzā, parkā, pludmalē. Mēs aktīvi strādajam, lai nodrošinātu klātbūtnes sajūtu un spētu ikvienam kļūt par daļu no "Baltic Pride". Šogad "Baltic Pride" varēs piedalīties ne tikai Rīgā, bet visā Latvijā un pasaulē," saka "Baltic Pride 2021" līdzpriekšsēdētāja Kristīne Garina.

Multimediālā projekta un noslēguma koncerta, kurā piedalīsies vairāki Latvijā pazīstami mūziķi, tiešraidi atbalsta un nodrošina "Tvnet Grupa". Tai būs iespējams sekot līdzi visas viedierīcēs, televizoros un uz lielajiem ekrāniem.

Lai piedalītos "Baltic Pride 2021" multimediālajā notikumā organizatori aicina kultūrvietas, radošos kvartālus, bārus, restorānus Rīgā un citviet Latvijā sestdienas pēcpusdienā savas terases pieskandināt ar "Baltic Pride" notikumiem, kļūstot par daļu no šī gada lielākā cilvēktiesību notikuma. Lai kļūtu par daļu "Baltic Pride", organizatori aicina aizpildīt pieteikumu šeit.

Paralēli "Baltic Pride" ietvaros norisināsies divi augsta līmeņa notikumi – Baltijas dažādības biznesa forums "Think Diversity!" un konference "Cilvēka cieņa: fundamentāla demokrātiskas tiesiskas valsts vērtība", kuros piedalīsies prominenti eksperti un runātāji no Latvijas un Eiropas.

Tuvāko nedēļu laikā gaidāma plašāka informācija gan par Praida nedēļas notikumiem, gan kulminācijas pasākumu 7. augustā.

Baltic Pride ir lielākais cilvēktiesību notikums, kas apvieno trīs Baltijas valstu – Igaunijas, Latvijas un Lietuvas organizācijas. Baltic Pride norisinās secīgi katrā no valstīm katru gadu, sākot ar 2009. gadu, kad pirmais pasākums notika Rīgā, Latvijā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!