Aktualitātes
04.02.2021

Šogad "Latvijas skolas somā" iekļauta arī kultūra tiešsaistē

Komentē
0

Ministru kabinets piešķīris 3,5 miljonus eiro programmas "Latvijas skolas soma" turpinājumam, kura ietvaros šogad vairāk nekā 200 000 skolas vecuma bērnu un jauniešu varēs iepazīt Latviju, piedaloties vismaz vienā kultūras norisē semestrī. 

Programmā "Latvijas skolas soma" finanšu līdzekļus proporcionāli skolēnu skaitam saņem izglītības iestāžu dibinātāji – pašvaldības, ministrijas, biedrības, nodibinājumi un komersanti, kas īsteno pamata un vidējās vispārējas un profesionālās izglītības klātienes programmas. Sadalot finansējumu, tiek lietots reizinātājs 7 eiro uz izglītojamo vienā mācību semestrī, kopumā programmai 2021. gadā paredzot finansējumu 3,5 miljonu eiro apmērā.

Valsts finansējums paredzēts, lai skolēniem segtu kultūras norišu ieejas biļešu maksu, transporta izmaksas un maksu par kultūras norises nodrošināšanu. Šogad, ņemot vērā pandēmijas COVID-19 ierobežojumus, finansējums sedz arī piekļuves maksu digitālajām norisēm.

"Laikā, kad gan indivīdu, gan valstu dzīves kvalitāti aizvien vairāk ietekmē spēja būt radošiem, kritiski domājošiem, inovatīviem un uz sadarbību orientētiem, izglītības procesā pieaug kultūras izpratnes un izpausmes kompetences nozīme. Savas darbības laikā programma pierādījusi savu nepieciešamību un nozīmību. Būtiski, lai tā turpinātos arī pandēmijas apstākļos, tāpēc daudzi kultūras norišu veidotāji savu piedāvāto saturu adaptē digitālajai videi, vai arī rada jaunus piedāvājumus, kas iekļaujas attālinātā mācību procesā, saskatot šādā darbības formā arī priekšrocības," atzīmē kultūras ministrs Nauris Puntulis.

Programma "Latvijas skolas soma" pilnā apjomā tiek īstenota no 2018./2019. mācību gada 2. semestra un tās ietvaros bērni un jaunieši iepazīst muzejos, teātros, izstāžu zālēs un kinoteātros notiekošās kultūras norises; mākslinieki ar izrādēm, koncertiem un meistarklasēm dodas uz skolām un notiek citas norises.

Kā norāda Kultūras ministrija, pateicoties programmai, pieaudzis kultūras norišu piedāvājums bērnu un jauniešu auditorijai un pilnveidojusies šo piedāvājumu kvalitāte. Pieaudzis kultūras iestāžu, t.sk., muzeju apmeklētāju skaits. Ar VKKF mērķprogrammu atbalstu tiek veidotas jaunas kultūras norises, kas pieejamas visā Latvijā. Laika posmā no 2017. līdz 2020. gadam kopumā atbalstīti 127 projekti; 2021. gadā turpināsies projektu pieņemšana mērķprogrammā ""Latvijas skolas soma" satura radīšana".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!