Aktualitātes
16.07.2020

Šogad "Komētas Akadēmija" būs veltīta ķermenim

Komentē
0

25. jūlijā, Rīgā, Daugavgrīvas cietoksnī, notiks mūzikas un mākslas festivāla "Komēta" papildu pasākums "Komētas Akadēmija". Tā būs vieta domu eksperimentiem, dzīvām diskusijām, aizliegto jautājumu uzdošanai un prāta ekoloģijas praktizēšanai – caur darbnīcām, lekcijām un sarunām dalībnieki tiks aicināti kopīgi radīt un dalīties zināšanās. Šogad "Komētas Akadēmijas" tēma ir "ķermenis".

"Komētas Akadēmijas" programma sāksies plkst. 12.00 un noslēgsies plkst. 22.00, precīza informācija par programmas laika sadalījumu sekos. "Komētas Akadēmijas" programma:

"Samba de Riga"

 "Samba de Riga" ir vienīgā perkusiju grupa Latvijā, kas uz autentiskām brazīliešu bungām izpilda tādus brazīliešu ritmus kā samba, samba-reggae, maracatu, samba-funk, candomble, un daudz citus. "Samba de Riga" ar savu skaļo, kustīgo un enerģisko skanējumu sniedz Brazīlijas karnevāla gaisotni un dzīvesprieku tepat Latvijā.

"Sieviešu stendaps"

"Sieviešu stendaps" ir 2015. gada 8. martā noorganizēta apvienība, kas piecos gados ir izaugusi par nozīmīgu sociālu parādību. ""Sieviešu stendapā" uzstājas režisores, dzejnieces, rakstnieces, radošās direktores, neradošās asistentes un vienkārši drosmīgas sievietes, kuras vēlas pastāstīt par savām domām, jūtām un pieredzēm uz skatuves. Pastāstīt tā, ka ir smieklīgi. Dažreiz drusku, dažreiz ļoti smieklīgi. Un dažreiz gan smieklīgi, gan tā, ka jāraud," raksta pasākuma rīkotāji.

Darbnīca "Esot daba"

Komētas Akadēmijas atklāšanas darbnīca būs kā simboliska telpa, kur sapulcēties un godināt vietu, kur notiek festivāls, un visas tās paaudzes, kuras veido šīs konkrētās vietas senču ceļu. Izmantojot virkni vingrinājumu un dažādas pieredzes, dalībnieki tiks aicināti praktizēt un padziļināt savu empātiju pret Zemi, citām būtnēm, un atjaunot savienojumu ar Zemes atbalsi sevī. Darbnīcu vadīs Liene Jurgelāne, viena no festivāla Komēta organizatorēm, antropoloģe un "new visions" līdzdibinātāja.

Darbnīca "Attiecības ar manu ķermeni"

Darbnīcas mērķis ir dot laiku un telpu tās dalībniekiem, kuri vēlas iedziļināties attiecībās ar savu fizisko un sociālo ķermeni. Tās gaitā ar pārdomu uzdevumu un diskusiju palīdzību varēs pētīt, kā šīs attiecības veidojušās, kādas mēs tās vēlētos, un kā tās ietekmē to, kā sevi redzam.Darbnīcu vadītājas Anete un Annija iepazinās skolotāju izglītības programmā, kuras laikā apjauta, ka viņas vieno perfekcionisms un vēlme iemācīties ar to sadzīvot.

N. Volkova

N.Volkovas (Nastjas Volkovas) muzikālie meklējumi sākās ar dažādu mūzikas žanru izpēti. Izpētījusi lielāko vairumu, Nastja juta ideju un dvēseles trūkumu pašreizējā elektroniskajā mūzikā. Maskavā viņa organizēja mūzikas podkāstu sēriju un veica eksperimentus ar elektronisko mūziku un dažādu instrumentu (piemēram, trompetes, flautas, arfas, didgeridoo un džembas) kombināciju. Visu eksperimentu rezultātā viņa atrod multikulturālu downtempo, un beidzot pārtrauc meklēšanu. Apvienojot visu, ko viņa tik ilgi meklējusi un laika gaitā atradusi, šis žanrs iemieso dzīvo instrumentu dvēseli un elektroniskās mūzikas atmosfēru.

"Festivāls Komēta" ir unikāls brīvdabas festivāls – sociāls un kultūras eksperiments trīs dienu garumā. Festivāls aicina praktizēt prāta brīvību, klausīties lekcijās un piedalīties darbnīcās, dejot un baudīt mūziku. Šogad festivāls notiks jau piekto gadu, Daugavgrīvas cietoksnī, Rīgā. 31. jūlija līdz 2. augustam. Daugavgrīvas cietokšņa attīstībai kā domāšanas un kultūras vietai, festivāls šogad rīko trīs papildu pasākumus – "Komētas Akadēmiju" 25. jūlijā, "Komētas Kopienas dienu" 8. augustā un "Komētas dejas" 15. augustā. Vairāk informācijas var atrast festivāla mājaslapā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!