Kristaps Kruzmanis
pirms 4 gadiem
Varbūt izņemot to ka nav nekādas krīzes, tikai politizēts uzpiests viedoklis kurā oponentus pat nepieļauj publiskā diskusijā? Vai ir iespēja uzdot neērtus jautājumus Grētai, vai ir iespēja par šo visu publiski diskutēt ar Alu Goru? Diemžēl nav.
Skumji ka šajā biznesa plānā kā vairogs priekšā tiek izlikti bērni kuriem nav pat iemācīta elementāra fizika un kritiskā domāšana.
Tajā pašā laikā šis bērns tiks stumts pa ielu ar plakātu rokās uz kura būs rakstīts "97% zinātnieku" kas jau ir atklāts ka ir meli.
Un galu galā par cik globālā sasilšana vairs nedraud, tad šīs kustības mērķis mainījās uz "klimata pārmaiņām" jo tas strādā abos virzienos.
Tā nav cīņa par planētu, tā ir cīņa pret cilvēci.

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
Es gan domāju, ka krīze ir. Sausums, karstums, stiprie vēji, mirstošie koki un izmirstošās sugas.
Tas, ka Grēta par to runā un aktīvi darbojas tam pievēršot uzmanību man ļoti patīk.
Ja viņa tiek izmantota kādiem neogdīgiem mērķiem, tad jau par to būtu jāspēj , ja ne runāt, tad rakstīt konkrēti. Nevis tikai aizdomīgi klusēt.
Klausījos LR1 raidījumu par vēja ģeneratoriem. Viens un tas pats zinātnieks ar pāris minūšu intervālu pasaka, ka tās enerģijas iedarbība uz cilvēku nav izpētīta pilnībā un drošticami apgalvot, ka tā ir nekaitīga nevar, nākošā teikumā, ka no šīs enerģijas nevajagot baidīties , tā ir droša. Tāpat, Briselē5G ieviešana ir atlika, lai precizētu un konkretizētu tās nekaitīgumu, Latvijā visus 5g skeptiķus jau steidzīgi pasludināja par valsts ienaidniekiem, Putina un Ķīnas aģentiem.
Tas ir normāli?
Cita lieta, un manuprāt, tikpat traģiska ir cilvēku nespēja un negribēšana sarunāties. Nesen runāju par kultūras pasākumiem ar kādas muižas darbinieci. Viņa saka, ka visu laiku notiek koncerti un izstādes, jā teātris un aktieri ar' uzstājoties, bet jau daudz retāk. Kā ar dzejniekiem, literātiem? Kāds varbūt uzstājoties, bet viņa neatceroties. Ko dara mūsu LRMM? Taisa izstādes un rāda priekšmetus, nevis sarunājas, nu ja ne sarunāties, tad vismaz varētu skanēt dzeja un proza.

Tā kā - es kaut kā tā spriežu, ka viss mainās - sabiedrība, valsts, daba.
Visā milzonīgi kuplajā latviešu kultūras cilvēku saimē neatradās neviens pats, kurš būtu pateicis, ka kopējo naudiņu kultūrai vajadzētu sadalīt kaut cik godīgi - lai nauda tiek ne tikai rakstītājiem, bet arī lasītājiem.
Lai mūs baro ne tikai ar lētu moderno literatūru, bet lai neļauj nomirt mūsu klasikai.

Nesen piedalījos lekcijā par veselīgu dzīvesveidu. Tur visu laiku uzsvēra, cik būtiska ir atmiņa. Ja tās nav - nav patiesībā cilvēka. Es to pašu attiecinu uz tautu, mūsu atmiņa par mūsu pagātni tiek noklusēta, vai debilizēta ar tiem stulbajiem it kā vēsturiskajiem romāniem.

Vai tad tā nav viena milzu problēma Latvijā? Tikpat asa un liktenīga kā klimata izmaiņas - savas vēstures nezināšana,noklusēšana vai pat nicināšana, nievāšana?

Kristaps Kruzmanis
pirms 4 gadiem
PS. Par pārējo neizteikšos jo nevēlos izplūst vairākos tematos.

Kristaps Kruzmanis
pirms 4 gadiem
Krīze ir sajūtās, bet krīze nav datos. Paņemam par piemēru degošo Amazoni. Pēc datiem deg tikpat daudz kā iepriekšējos gados un deg lielākoties lauksaimniecības zemes. Tie ir NASA dati, nav jāpierāda nekas man. Jāpierāda vai nu NASA vai ietiepīgajai statistikai. Tieši tāpat kā ir samazinājies viesuļvētru skaits. Arī ne mans izdomājums, bet statistika. Grenlandē ledus nepazudīs, Grenlandes ledus statistika bija skaisti meli par regulāru pavasara ledus kušanu kas tika pasniegta kā krīze, arī tie ir pieejami dati. Pēc šīs analoģijas Latvijā katru gadu ir katastrofa kad izkūst sniegs.
Bet viennozīmīgi ir palielinājies sajūtu skaits. Sajūtu kuras netiek balstītas faktos.
Grēta ir mākslīgi veidots produkts ar domu ka viņa ir nepieskarama, parādiet man kaut vienu interviju ar Grētu kur viņai tiek uzdoti neērti jautājumi. Vienkārši nav.
Mazliet vairāk par Grētas fenomenu ir šeit. Visi fakti ir pārbaudāmi. Jautājums vai tos pieņemsiet. Es pārbaudīju un kļūdu nebija.
http://www.theartofannihilation.com/the-manufacturing-of-greta-thunberg-for-consent-the-political-economy-of-the-non-profit-industrial-complex/
Viss beigās tāpat nonāks pie jauniem nodokļiem un risinājumiem kuru nebūs jo neeksistē problēma.

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
Nezinu gan - šorīt dzirdu ziņās ltv1 RP , ka Bolīvijā meža ugunskgrēkos sadeguši nenormāli daudz - miljoniem dzīvnieku un bojā gājušas cik tur sugas.
Nu ja tā nav krīze, tad tās tomēr arī nav tikai vienkārši sajūtas.
Tad saucam to par klimata izmaiņām.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!