Aktualitātes
04.12.2014

Šodien lems par Rudzīša psihoterapeita sertifikāta apturēšanu

Komentē
6

Šodien Latvijas Psihoterapeitu biedrības (LPB) ārkārtas sēdē lems par Viestura Rudzīša psihoterapeita sertifikāta apturēšanu, informē tās prezidente Baiba Purvlīce.

Kā norāda Purvlīce, Rudzīša publiskie izteikumi un vardarbības pret sievieti attaisnošana nav savienojama ne ar ārsta, ne psihoterapeita statusu. Savā mājaslapā publikācijā "Vai ir izgudrots kas labāks par vardarbību?" Rudzītis, pēc Purvlīces vārdiem, pauž uzskatus, kas vardarbību pret sievieti cenšas parādīt pozitīvā gaismā, un attaisno to ar paša izveidotu uzskatu sistēmu.

"Fiziska vardarbība pret jebkuru: pret vīrieti, sievieti, bērnu, neatkarīgi no motivācijas, ir sabiedrībā pieņemto likumu un normu pārkāpums," uzsver Purvlīce. "Pat vardarbība pret dzīvniekiem mūsdienu sabiedrībā nav iedomājama kā akceptējama. Kaut arī mūsu sabiedrība ir nogājusi garu ceļu, lai vardarbību padarītu no normas par noziegumu, Latvijā šogad vardarbībā ģimenē ir nogalinātas 5 sievietes, bet neskaitāmas cietušas. Par toleranci pret vardarbību mūsu valstī liecina tas, ka Latvijā ir vieni no augstākajiem rādītājiem Eiropā, kad sievietes neziņo par piedzīvoto vardarbību pret sevi."

LPB arī aicina vērsties Ētikas komisijā Rudzīša vai citu psihoterapeitu klientus, kas ir saskārušies ar tādu psihoterapeitu pozīciju, kas atbalsta vardarbību vai pauž diskriminējošus uzskatus pret kādu no sabiedrības grupām.

Šī nav pirmā reize, kad Rudzītis ar saviem publiskajiem izteikumiem pamanās izraisīt sašutuma vētru. 2014. gada sākumā intervijā "NRA" viņš paziņoja, ka "sievietes politiku padara necaurspīdīgu", bet pēc tam iesaistījās eskalējošā konfliktā ar sieviešu tiesību aizstāvjiem, līdz septembrī LPB paziņoja, ka norobežojas no Rudzīša izteikumiem, un lūdza Centrālās medicīnas ētikas komiteju izvērtēt, kā tie vērtējami no LPB ētikas kodeksa viedokļa.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
6

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!