Aktualitātes
09.02.2023

Skolotāji aicināti piedalīties nodarbībās par laikmetīgo mākslu

Komentē
0

Projekta "Mākslinieks ir klātesošs – laikmetīgās mākslas rezidences skolās" ietvaros Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs aicina skolotājus pieteikties sešu nodarbību ciklam tiešsaistē.

Projekta laikā skolotāji ekspertu un mākslinieku vadībā varēs apgūt dažādas radošas metodes, ko izmantot mācību procesā, kā arī piedalīties metodisko materiālu izstrādē par to, kā ieviest laikmetīgās mākslas saturu savās stundās. Metodisko materiālu paredzēts izstrādāt ciešā sadarbībā ar skolotājiem, māksliniekiem un skolēniem.

Skolotāji, kuri vēlas iesaistīties metodiskā materiāla izstrādē, aicināti uz atvērto iepazīšanās nodarbību tiešsaistē 21. februārī no plkst. 15:00 līdz 16:30. Iepazīšanās darbnīcas laikā būs iespēja uzzināt par projektu "Mākslinieks ir klātesošs – laikmetīgās mākslas rezidences skolās" un gaidāmo 6 nodarbību ciklu skolotājiem.

Dalība pasākumā ir bezmaksas, taču obligāti jāpiesakās, aizpildot šo anketu. Uz pasākumu īpaši aicināti skolotāji, skolu darbinieki, kultūrizglītības interesenti, kuri savā mācību saturā izmanto vai vēlas ieviest laikmetīgo mākslu un neformālās izglītības metodes. Nodarbības notiks latviešu valodā.

Savukārt 6 darbnīcu ciklā skolotājiem būs iespēja apmeklēt 6 radošas darbnīcas skolotājiem un citiem izglītotājiem tiešsaistē (7. martā, 21. martā, 4. aprīlī, 18. aprīlī, 9. maijā un klātienes tikšanās maija otrajā pusē LLMC izstādē), kā arī darboties praktiski kopā ar vietējiem, starptautiskiem ekspertiem (Skola2030, partneri Norvēģijā TENTHAUS u.c.) un projektā iesaistītajiem māksliniekiem (Kristīni Brīniņu, Viku Ekstu, Gundegu Eveloni, Andu Lāci, Evu Vēveri, Artūru Punti un Maksimu Šenteļevu).

Rezultātā skolotāji un citi izglītotāji apgūs radošas metodes, cels savu kvalifikāciju  un piedalīsies metodiskā materiāla izstrādē, kuru vēlāk izmantos skolās visā Latvijā.

Kopš 2013. gada Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs ir sistemātiski strādājis pie izglītības programmu veidošanas bērnu un jauniešu auditorijai savās izstādēs un festivālā "Survival Kit", radījis ceļvežus, drukātus materiālus, ekskursijas un radošās darbnīcas. 2019. gadā LLMC ar Valsts kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas ""Latvijas skolas somas" satura radīšana" atbalstu uzsāka projektu "Ar klasi uz meistarklasi!", kopā ar 11 dažādiem māksliniekiem dodoties uz vairāk nekā 30 skolām visā Latvijā, īpašu atsaucību gūstot tieši reģionos, kur laikmetīgā māksla ir tikpat kā nepieejama. Projekta "Mākslinieks ir klātesošs" idejas pamatā ir šajos ceļojumos gūtā pieredze un mākslinieku vēlme ar skolēnu auditoriju veidot ciešākas un ilgtspējīgākas attiecības.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!