Aktualitātes
15.11.2022

"Sinfonietta Rīga" pirmoreiz koncertēs Amsterdamas Karaliskajā Concertgebouw zālē

Komentē
1

Svētdien, 27. novembrī, Valsts kamerorķestris "Sinfonietta Rīga" pirmo reizi uzstāsies prestižajā Amsterdamas koncertzālē. Pie orķestra diriģenta pults stāsies Latvijas klausītājiem pazīstamais mūziķis, Amsterdamas Karaliskā Concertgebouw orķestra pirmā oboja Aleksejs Ogrinčuks. 

Amsterdamas Karaliskā Concertgebouw, kuras pirmsākumi meklējumi jau 1882. gadā, ir viena no pasaules atpazīstamākajām un vienlaikus arī akustiski izcilākajām koncertzālēm. Lai arī "Sinfonietta Rīga" mūziķi Nīderlandē koncertējuši jau iepriekš, šī būs pirmā uzstāšanās Concertgebouw, un īpaši tam sagatavota koncertprogramma ar Jozefa Haidna, Sergeja Prokofjeva un Johana Sebastiāna Baha mūziku.

Orķestri koncertā vadīs obojists un diriģents Aleksejs Ogrinčuks, kurš kopš 2005. gada ir Karaliskā Concertgebouw orķestra oboju grupas koncertmeistars un muzicējis gan Marisa Jansona, gan Daniela Gati vadībā. Kā solists Ogrinčuks sadarbojies ar daudziem atzītiem pasaules līmeņa orķestriem: BBC simfonisko orķestri, Karalisko filharmonisko orķestri, Berlīnes Kontzerthausorchester un citiem.

Koncerta tiešraidi nodrošinās Nīderlandes Radio NPO 4, un sadarbībā ar Eiropas raidorganizāciju apvienību EBU to būs iespējams attālināti noklausīties arī vairākās citās Eiropas valstīs. Savukārt 24. novembrī programmu būs iespēja noklausīties arī Latvijā, Daugavpils Vienības namā.


 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!