Aktualitātes
06.11.2020

"Sinfonietta Rīga" koncertu varēs vērot tiešraidē

Komentē
0

Sestdien, 7. novembrī, pulksten 19.00 bezmaksas tiešraidē no Cēsu koncertzāles Baltijas Kamerorķestru festivāla programmā koncertu sniegs Valsts kamerorķestris "Sinfonietta Rīga".

Kā informē orķestra pārstāvis Mārtiņš Ozoliņš, koncerta programmā iekļauti vairāki Rīgas klausītājiem pazīstami skaņdarbi. To vidū Franča Šūberta 3. simfonija, orķestra 14. koncertsezonas atklāšanas koncertā izskanējušais igauņu komponista Lepo Sumeras opuss "Musica Profana", amerikāņu postminimālista Džona Adamsa Kamersimfonija un festivālā "Saxophonia" 2019. gadā pirmatskaņotais un plašu rezonansi izsaukušais Platona Buravicka koncerts saksofonam ar orķestri "Plastmasas temperatūra", kurā saksofona solo partiju izpildīs Lielās Mūzikas balvas laureāts Aigars Raumanis.

Koncertu tiešraidē varēs vērot "Sinfonietta Rīga" mājaslapā.

Kā raksta Ozoliņš, Baltijas valstu kamerorķestru festivālā trijos tiešraides koncertos no Viļņas, Cēsīm un Tallinas klausītājiem sniegta unikāla iespēja iepazīt, salīdzināt un novērtēt kaimiņzemju labāko kamerorķestru muzicēšanas raksturu un garšu, kā arī līdztekus starptautiski atpazīstamiem klasiskās mūzikas vārdiem iepazīt te pat aiz robežas mītošo skaņražu veikumu. Baltijas Kamerorķestru festivāls iepriekš plānots kā vērienīgs Baltijas kamerorķestru saiets Lietuvas galvaspilsētā Viļņā, tomēr ņemot vērā pašreizējo epidemioloģisko situāciju, festivāla norises lemts nodrošināt tiešsaistē.

Festivāla atklāšanas koncertā 29. oktobrī no Viļņas rātsnama klausītājiem bija iespēja iepazīties ar Sv. Kristofera kamerorķestra sniegumu. Cēsu koncertzāle būs mājvieta festivāla otrajam koncertam ar Normunda Šnē vadīto kamerorķestri "Sinfonietta Rīga", bet festivāla noslēdzošajā koncertā no Tallinas Melngalvju nama varēs klausīties Tallinas kamerorķestri.

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!