Publicitātes attēls.
 
Aktualitātes
21.04.2023

Siguldā notiks Latvijā pirmais bērnu un jauniešu literatūras festivāls

Komentē
0

Siguldas bērnu un jauniešu festivāls notiks no 6. līdz 8. oktobrim Siguldā, piedāvājot tikšanās un darbnīcas ar autoriem un ilustratoriem no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Norvēģijas un Nīderlandes. Tāpat festivālā būs iespējams pieredzēt trīs dažādas ilustrāciju izstādes, četras teātra izrādes, multimediju pastaigu un citus notikumus. 

Festivālu ievada brīvrunas meistarklases visās Siguldas novada vidusskolās. "Brīvruna jeb frīstails ļauj paraudzīties uz literatūru un valodu citā gaismā," tā secināts pirmajā repa improvizācijas teātra "Brīvrunu projekts" meistarklasē Mālpils vidusskolēniem un viņu literatūras skolotājām. 

"Ikdienā čatojot mēs visi savā ziņā kļūstam par rakstniekiem. Turklāt mūsu dzīves temps ir tik straujš, ka ir jāspēj ātri reaģēt uz ārējiem impulsiem. Improvizācija ir instruments, kas palīdz ne tikai ieklausīties sevī un atklāt radošo brīvību, bet attīsta arī spēju formulēt viedokli, parādīt sevi publikas priekšā un sniedz pārliecību par saviem spēkiem. Ar šo darbnīcu sēriju mēs iedrošināsim jauniešus atklāt brīvrunu un kopā ar dzejnieku Arvi Vigulu attīstīsim prasmes, lai satiktos uz skatuves festivālā," norāda "Brīvrunu projekta" dalībnieks Edgars Sniegs.

Jaunieši meistarklasēs uzzina par brīvrunas vēsturi, tās formām un dažādām tehnikām, kā arī iejūtas brīvrunātāju lomā, izmēģinot dažādus brīvrunas elementus – atskaņu un punchline veidošanu, skaitīšanu uz ritma u. c. Festivāla laikā notiks meistarklašu noslēguma pasākums, kurā Siguldas jaunieši uz skatuves satiksies ar profesionāļiem – "Brīvrunu projekta" dalībniekiem. 

Festivāla programmu izstrādājuši izdevniecības "Liels un mazs" vadītāja Alīse Nīgale, ilustratore, bērnu grāmatu autore Rūta Briede, režisors Jānis Znotiņš un radošo industriju uzņēmums "Story Hub". Festivālu organizē Siguldas novada kultūras centrs "Siguldas devons".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!