Signe Baumane saņem balvu Ansī festivālā.
 
Aktualitātes
21.06.2022

Signes Baumanes filma "Mans laulību projekts" saņem balvas nozīmīgos festivālos

Komentē
0

Režisores un mākslinieces Signes Baumanes jaunā animācijas pilnmetrāžas filma pieaugušajiem "Mans laulību projekts", kas veidota "Studijā Lokomotīve", tūlīt pēc pasaules pirmizrādes Traibekas kinofestivālā Ņujorkā izpelnījusies uzmanību arī citur pasaulē. Gandrīz vienlaikus tā piedzīvoja Eiropas pirmizrādi pasaules svarīgākajā animācijas festivālā Ansī, Francijā, un Latīņamerikas pirmizrādi Gvadalahārā (Meksikā), kur notiek viens no būtiskākajiem festivāliem visā Amerikas kontinentā. Abos festivālos filma izcelta ar žūrijas atzinības balvām, ziņo Nacionālais Kino centrs.

Lai klātienē apmeklētu Eiropas pirmizrādi starptautiskajā animācijas filmu festivālā Ansī, kas notika no 13. līdz 18. jūnijam, Francijā no Ņujorkas ieradās gan filmas režisore Signe Baumane, gan filmas veidotāji no Rīgas un Luksemburgas. Filma "Mans laulību projekts" bija atlasīta Ansī festivāla galvenajai konkursa skatei un saņēma galvenās žūrijas piešķirtu Izcilības balvu (Jury Distinction).

"Esmu bijusi daudzās pirmizrādēs, taču filmas "Mans laulību projekts" pirmizrāde Ansī festivālā bija negaidīti iespaidīga. Zālē bija vairāk nekā 1000 skatītāju, un aplausu skaļums filmas beigās mani gandrīz nogāza no kājām. Pēc tam katru rītu festivāla centrā veidoju papīra puķes Ukrainas krāsās, lai pievērstu uzmanību kara notikumiem, un sastapu daudzus brīnišķīgus cilvēkus, kas nāca pie mana galda, lai pastāstītu, cik ļoti viņiem patika filma. Tā bija pacilājoša pieredze, tāpat kā lieliskās jautājumu un atbilžu sesijas pēc filmas seansiem festivālā. Tas, ar kādu atsaucību un interesi publika šo filmu uzņem, sniedz gandarījumu un ļoti iedvesmo," stāsta  Signe Baumane par pieredzi Ansī festivālā.

Gvadalahāras kinofestivālā no 10. līdz 18. jūnijam filmu pārstāvēja un balvu saņēma producents Roberts Vinovskis: "Šī mums bija ļoti intensīva pirmizrāžu nedēļa, un Gvadalahāras festivāls pārsteidza ne vien ar ārkārtīgi spēcīgu filmu programmu, bet arī ļoti atsaucīgu un entuziastisku publiku. Jautājumu un atbilžu sesija pēc katra seansa turpinājās gaiteņos un foajē vēl ilgi pēc filmas beigām. Mums, filmas veidotājiem, ir ārkārtīgi liels prieks, ka izdevies sasniegt to, uz ko cerējām, – filmas vēstījums ir universāls un uzrunā skatītājus visā pasaulē, neatkarīgi no valsts, valodas un kultūras pieredzes. Īsā  laikā par to varējām pārliecināties gan Ņujorkā, gan Francijā, gan Meksikā." Gvadalahāras festivālā Signes Baumanes filma bija atlasīta starptautiskajam pilnmetrāžas animācijas filmu konkursam un izpelnījās žūrijas atzinības balvu Mención Honorífica.

Animācijas filma pieaugušajiem "Mans laulību projekts" uzdod mūžīgo jautājumu – kas ir mīlestība, kā to atrast un saglabāt? Filma vēsta par jaunas sievietes Zelmas mīlestības meklējumiem, kuros iesaistās mītiskas Sirēnas – tās viņu māca tiekties pēc ideālas laulības, tomēr priekšstati neglābjami sabrūk, kad Bioloģija ar saviem hormonu un neironu signāliem iespaido sievietes uzvedību un emocijas, satricinot laulību pamatus.  Kā teikts Traibekas kinofestivāla mājas lapā – daži cilvēki visu dzīvi pavada, brīnoties, kādēļ tā arī nav izdevies saglabāt attiecības, bet Signe Baumane apņēmusies rast atbildi, un rezultātā tapusi animācijas filma, kurā apvienota gan sena mitoloģija, gan mūsdienīga neirozinātne.

Filma ir Latvijas, ASV un Luksemburgas kopražojums, veidota ar Nacionālā Kino centra finansiālu atbalstu.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!