Aktualitātes
13.06.2022

Signes Baumanes filma "Mans laulību projekts" piedzīvojusi pirmizrādi Ņujorkā

Komentē
0

Sestdien, 11. jūnijā, Traibekas kinofestivāla oficiālās konkursa programmas ietvaros notika animācijas režisores Signes Baumanes filmas "Mans laulību projekts" pasaules pirmizrāde.

Pilnmetrāžas animācijas filma pieaugušajiem "Mans laulību projekts" meklē atbildi uz jautājumu, kas ir mīlestība, kā to atrast un saglabāt. Caur galvenās varones Zelmas attiecību stāstiem režisore pēta, kā veidojas jūtas un emocijas, un to, kā to ietekmē bioloģija. Filmā darbojas 30 runājoši un dziedoši varoņi – kā atzīst pati Ņujorkā dzīvojošā latviešu režisore Signe Baumane, tas ir līdz šim ambiciozākais režisores projekts.

Filma tapusi "Studijā Lokomotīve", uz tās pirmizrādi Ņujorkā ieradies arī filmas producents Roberts Vinovskis. Līdz ar citiem filmas veidotājiem un pirmizrādes viesiem bija arī no ASV filmām un seriāliem plašai publikai pazīstamā latviešu izcelsmes aktrise Laila Robins, kas ierunājusi vienu no filmas tēliem, kā arī citi kino nozares pārstāvji.

Kā uzsver kinozinātniece un Nacionālā Kino centra vadītāja Dita Rietuma, Ņujorkā notiekošais Traibekas festivāls ir starptautiski nozīmīgs kino dzīves notikums, kura programmā tiek demonstrētas spilgtu, oriģinālu pasaules autoru darbi. Festivāls kopš tā dibināšanas 2003. gadā ir cieši saistīts ar amerikāņu aktiera, Holivudas klasiķa Roberta de Niro vārdu – viņš ir viens no šī festivāla dibinātājiem.

Stāsta producents Roberts Vinovskis: "Par filmas mākslinieciskajām kvalitātēm liecina lielā festivālu interese – jau nākamnedēļ, 16. jūnijā, notiks filmas Eiropas pirmizrāde  pasaules svarīgākajā animācijas festivālā Anesī, Francijā – "Mans laulību projekts" ir viena no desmit filmām prestižā festivāla oficiālajā konkursa programmā. Un gandrīz paralēli, 15. jūnijā, notiks pirmizrāde arī vienā no Amerikas kontinenta nozīmīgākajiem festivāliem – Gvadalahāras kinofestivālā Meksikā, kas ir arī Latīņamerikas lielākais festivāls. Un tas vēl ir tikai pats sākums."

Ietekmīgais ASV medijs The New York Times filmu "Mans laulību projekts" ierindojis savā festivāla izlasē starp filmām, ko iesaka lasītājiem noskatīties. "Neparastais animācijas mūzikls "Mans laulību projekts" apgriež kājām gaisā ierasti prozaiskos stāstus par jaunības romantiku. Latviešu scenāriste un režisore Signe Baumane izveidojusi impresionistisku pasauli, kurā zīmēti varoņi trīsdimensionālās ainavās meklē īsto mīlestību. Šajā aizraujošajā stāstā savijas pāri plūstošs dzīvīgums, dzirkstoša ironija un izglītojošs saturs. Un, ja reizēm šķiet, ka visa kā ir par daudz, tad tam par iemeslu ir tikai milzīgā iztēles pārbagātība," tā par filmu raksta The New York Times.

Galvenās varones Zelmas balsi filmas versijā, kas nonāks uz Latvijas kinoekrāniem, ieskaņojusi Laura Čaupale, pārējās lomas ierunājuši tādi pazīstami aktieri kā Guna Zariņa, Ģirts Ķesteris, Kaspars Znotiņš, Zane Daudziņa, Regīna Razuma, Madara Botmane, Juris Kalniņš, Katrīna Pasternaka, Edgars Samītis, Dainis Grūbe un citi. Vienā no lomām dzirdēsim arī Lindu Leen. Savukārt 23 dziesmas iedziedājis meiteņu trio "Limonāde".

Filma ir Latvijas, ASV un Luksemburgas kopražojums, tā tapusi ar Nacionālā Kino centra finansiālo atbalstu.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!