Aktualitātes
04.03.2020

Šīgada Sieviešu solidaritātes gājiens pievērsīs uzmanību vardarbības dažādajām sejām

Komentē
0

Jau ceturto gadu Rīgā 8. martā notiks Sieviešu solidaritātes gājiens, kas pievērsīs uzmanību dažādām vardarbības izpausmēm gan ģimenē, gan skolā, mudinot tās atpazīt un neklusēt.

Kā norāda gājiena rīkotāji, pēdējā laikā Latvijas medijos un sabiedrībā arvien vairāk runā par vardarbību – gan saistībā ar nesen skaļi izskanējušo Kristīnes Misānes lietu, gan "Re:Baltica" publikāciju sēriju, gan arī mobinga klātesamību skolās un ārpus tām.

Gājiena mērķis ir pievērst uzmanību dažādajām vardarbības sejām. "Mobings Latvijas skolās ir pielīdzināms epidēmijai. No vardarbības ģimenē cieš katra trešā sieviete. Katra piektā sieviete ir cietusi no bijušo partneru vajāšanas. Vairāk nekā puse sieviešu piedzīvojušas seksuālu uzmākšanos. Mēs slēpjam piedzīvoto, jo mums ir kauns un mēs par to jūtamies vainīgas. Mēs pārmetam sievietēm, kas cieš no vardarbības, jo vardarbīgais vīrietis ir bijusi viņu izvēle. Policija nesaskata iespēju sodīt personas, kas sabiedriskajā transportā apgrābsta gados jaunas sievietes un meitenes," problēmas apmērus iezīmē rīkotāji.

Arī iepriekšējie gājieni veltīti vardarbības tēmai un mudinājuši to atpazīt un neignorēt. "Tikai runājot un neklusējot mēs varam pārraut vardarbības apli. Tādēļ gadījumos, kad ir aizdomas par vardarbību, jārunā ar cietušo un jāuzzina, vai nepieciešama palīdzība. Dzirdot kliedzienus no blakus dzīvokļa, jāpiezvana pie durvīm. Situācijās, kur ir acīmredzama vardarbība, jāzvana policijai – lai vērstos pret varmāku, iesniegumu policijai var rakstīt arī bez cietušā piekrišanas," aicina gājiena rīkotāji.

Gājiens sāksies 8. martā pulksten 11:00 Esplanādē pretī Latvijas Republikas prokuratūrai. No Esplanādes gājiens virzīsies uz Brīvības pieminekli un beigsies Doma laukumā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!