Anna Auziņa
pirms 6 gadiem
Atzīstot, ka konkrēti Šekspīrs varētu būt ārpus abām minētajām intelekta kategorijām, Vulfas piemērs ar Šekspīra māsu šķiet pārliecinošs arī "ārkārtējs intelekts savienojumā ar spēcīgu kaislību" gadījumā.

Wolfs
pirms 6 gadiem
interesanti. es vienmēr tiku domājis, ka tolerance nozīmē saprast atšķirīgu tas nav sliktāks, bet vienkārši ir citādāks.

Gunta Klivere
pirms 6 gadiem
Būtu jau labi, ja intelekts būtu tāds vienas dimensijas parametrs, kuru vienkāršā veidā, vēlams, ar tehniskiem palīglīdzekļiem, varētu izmērīt. Bet izrādās, ka intelekta konfigurācijas var būt ļoti dažādas, un to relatīvā vērtība sabiedrības acīs tomēr kaut kā korelē ar praktiskā pielietojuma iespējām. Runājot par sieviešu un vīriešu intelekta atšķirībām: sieviete nemāk uzzīmēt elektriskās ķēdes shēmu, toties vīrietis neprot uztaisīt kleitai piegrieztni. Sievietei neizdodas nomainīt mašīnai kaut ko tur (esmu sieviete, man nav jāzina, ko tieši :D),bet vīrietis nespēj pagatavot pusdienas, nepiecūkojot virtuvi. Un, starp citu, vai jūs vēl atceraties laikus, kad pavārus un frizierus neviens neuzskatīja par intelekta
zvaigznēm?

Janis Cevers
pirms 6 gadiem
Šopenhauers kādreiz uzrunāja, bet minētā eseja gan tāda ... neatbilst empīriskiem datiem. Gēnu ietekme uz jebkāda veida performanci gan liekas tīri leģitīma pētījuma tēma. Vismaz kamēr runa ir par zirgiem vai suņiem.

Reinis Inkēns
pirms 6 gadiem
Ļoti saprātīgi, paldies! :) Prieks lasīt nosvērtu rakstu par šīm tēmām.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!