Aktualitātes
05.07.2022

Sestdien tiks atklāta "Ascendum" un "Satori" rīkotā Viesturdārza vasaras kultūras programma

Komentē
0

Sestdien, 9. jūlijā, ar kopīgu parka mēbeļu izgatavošanas darbnīcu, diskusiju par Rīgas parkiem, to pašreizējo stāvokli un nākotni, kā arī Ievas Akurateres un grupas "Lidojošais paklājs" koncertu, tiks atklāta vasaras kultūras notikumu programma Viesturdārzā.

Biedrības "Ascendum" un interneta žurnāla "Satori" īstenotā programma Rīgas vecākajā publiskajā dārzā šovasar noritēs zem nosaukuma "Satikšanās vieta pie arkas". Vasaras garumā ikvienam interesentam būs iespēja piedzīvot 15 programmas notikumus, tostarp akustiskos koncertus rīta agrumā, ukraiņu literatūras lasījumus, meistardarbnīcas jauniešiem un ģimenēm, kā arī iespaidīgu sadziedāšanos – repera un kora kopkoncertu. Kultūras programmas īstenotāji par savu mērķi ir izvirzījuši parka telpas atdzīvināšanu sabiedrības uztverē, demonstrējot dažādus veidus, kā caur kultūras un izklaides rīkiem ir iespējams stiprināt draugu, kaimiņu un jebkuru pilsētas iedzīvotāju savstarpējās saites.

Atklāšanas dienā no plkst. 12.00 līdz 16.00 notiks parka jauno mēbeļu darbnīca parka scenogrāfa, Mežaparka Lielās estrādes rekonstrukcijas autora un arhitekta Austra Mailīša vadībā. Darbnīcas laikā, sadarbojoties māksliniekiem, profesionāļiem un brīvprātīgajiem taps parka mēbeles, kas parka viesiem un apkārtnes iedzīvotājiem sniegs iespēju brīvi organizēt parka telpu. Pasākumā aicināti piedalīties apkārtnes iedzīvotāji un visi interesenti – materiāli un darbarīki būs pieejami uz vietas.

Plkst. 17.00 notiks interneta žurnāla "Satori" rīkota saruna par Rīgas parkiem, to šībrīža stāvokli un iespējām pilsētu padarīt patīkamāku nākotnē. Tajā piedalīsies arhitekts Austris Mailītis, Rīgas pilsētas galvenā dizainere Evelīna Ozola un "Sporta pils dārzu" idejas autore un projekta vadītāja Renāte Lagzdiņa; sarunu vadīs dzejnieks un "Satori" galvenais redaktors Henriks Eliass Zēgners.

Plkst. 19.00 akustisku koncertu sniegs Ieva Akuratere kopā ar sava pasaules mūzikas projekta "Lidojošais paklājs" biedriem – Ilzi Grunti un Matīsu Akurateru.

Atklāšanas pasākuma "Facebook" lapa atrodama šeit. Šis pasākums ir daļa no Rīgas drosmes un prieka vasaras kultūras programmas un tiek īstenots ar Rīgas pašvaldības finansiālu atbalstu. Šajā programmā ietverto pasākumu klāstam var sekot līdzi "Rīgā notiek" Facebook lapā, savukārt programma pilnā apmērā no 7. jūlija būs pieejama šajā tīmekļvietnē.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!