Seriāla publicitātes foto
 
Kino
30.08.2022

Seriāla "Riverdeila" neprātīgā Svētā Vita deja jeb 10 veidi, kā sačakarēt seriālu

Komentē
1

Mums ar manu labāko draudzeni pandēmijā radās jauna tradīcija – mēs devāmies garās pastaigās un es viņai atstāstīju visu, kas noticis pasaules haotiskākajā seriālā "Riverdeila" ("Riverdale", 2017– …). Mana draudzene seriālu bija pārstājusi skatīties jau tā otrajā sezonā. Es, piemēram, uzskatu, ka viņa vienkārši ir vārgule. Jo es neesmu padevusies un sekoju "Riverdeilai" sešu sezonu garumā, un šobrīd nespēju sagaidīt seriāla pēdējo, septīto sezonu. Jo mani nepārstāj urdīt jautājums – kas VĒL tur varētu notikt?!

Sāksim no sākuma. 1941. gadā, iedvesmojoties no "Endija Hārdija" ("Andy Hardy", 1937–1958) filmu sērijas, kompānija "M.L.J. Magazines, Inc." pirmoreiz publicēja komiksu par "parastiem tīņiem" – Ārčiju, Betiju, Džaghedu un Veroniku. Vika Blūma un Boba Montanas veidotie tēli kļuva par pamatu tam, ko šobrīd pazīstam kā "Ārčija komiksus" ("Archie Comics"). Lai arī Latvijā šie komiksi, manuprāt, nekad nav baudījuši atpazīstamību, ASV tie kļuva par neatņemamu popkultūras sastāvdaļu. Amerikāņu publika iemīļoja gan galveno četrotni, gan arī citus komiksu universa varoņus – meiteņu mūzikas grupu "Josie and the Pussycats" un pusaugu burvi Sabrinu. Jau 1968. gadā "Ārčija komiksu" varoņiem tika radīti savi animācijas seriāli – sākot ar "Ārčija šovu" ("The Archie Show"). 1970. gadā tam pievienojās "Josie and the Pussycats", bet 1999. gadā arī "Sabrina pusaugu burve" ("Sabrina the Teenage Witch"). Tiesa, Sabrina jau 1996. izpelnījās pati savu seriālu, kā arī trīs televīzijas filmas. Un, ja nu kāds nav redzējis izcilo 1996.–2003. gada situāciju komēdiju par pusaugu burvi ar runājošo kaķi Salemu – es jums jūtu līdzi. Jūs esat palaiduši garām gan patieso stāstu par to, kā puišu grupa "Backstreet Boys" kļuva slavena, gan muzikālo numuru par pankūku atkarības tumšajām pusēm, gan milzīgu karameļu flānu, gan runājošu kaķa lelli pantalonos.

2001. gadā iznāca arī muzikāla pusaudžu filma par meiteņu grupu "Josie and the Pussycats", bet pēc tam sekoja ilga pauze "Ārčija komiksu" ekranizācijās. Līdz 2017. gadam, kad "The CW" kanāla paspārnē savu pirmizrādi piedzīvoja seriāls "Riverdeila". Un pasaule mainījās NEATGRIEZENISKI.

Seriāla "Riverdeila" idejas autors un veidotājs ir amerikāņu dramaturgs, scenārists un komiksu autors Roberto Agvira-Sakasa, kurš ir labi pazīstams "Marvel" komiksu faniem, kā arī pirms tam ir strādājis pie tādiem slaveniem seriāliem kā "Lielā mīla" ("Big Love", 2006–2011) un "Radīti skatuvei" ("Glee", 2009–2015). Un visu cieņu autoram – pateicoties "Riverdeilas" panākumiem, viņam radās iespēja attīstīt vēl divus seriālus, kuri ar loģiku ir uz jūs – "Sabrinas baisie piedzīvojumi" ("The Chilling Adventures of Sabrina", 2018–2020) un šīgada jaunpienācēju "Mazās, jaukās meles: iedzimtais grēks" ("Pretty Little Liars: Original Sin", 2022– …). Turklāt par spīti tam, ka trešais "Ārčija komiksu" universā balstītais eposs "Keitija Kīna" ("Katy Keene") 2020. gadā izdzīvoja tikai vienu sezonu (par šo seriālu gan varu teikt, ka nepazīstu NEVIENU cilvēku, kurš to būtu skatījies), Roberto Agvira-Sakasa jau strādā pie ceturtā "Ārčijversa" projekta. Kā izskatās, briest nopietns konkurents "Marvel"!

Bet turpināsim par svarīgāko – "Riverdeilas" pirmā sezona bija negaidīti un neticami populāra. Seriāla tumšā retro estētika un tēmas lika atcerēties Deivida Linča un Marka Frosta kulta seriālu "Tvinpīka" ("Twin Peaks", 1990–1991, 2017). Arī šeit stāsts norisinās draudzīgā miestiņā, kur visi viens otru pazīst un šķietami dzīvo ārpus laika. Arī šeit pilsētiņu satricina baisa un negaidīta slepkavība. Un arī šeit rodas sajūta, ka aiz piena kokteiļiem un skaisti koptajiem mauriņiem slēpjas kas bīstams un, iespējams, pat mistisks. Tumšais attēls un košās neona gaismas lika domāt par vizuālām atsaucēm uz neo-noir žanru kino, un kriminālintriga brīžiem šķietami pat citē Deivida Finčera trillerus. Turklāt seriāla veidotāji apzināti bija iekļāvuši atsauces no 1980. un 1990. popkultūras, radot sajūtu par amerikāņu seriālu un kino nepārtrauktību. Sasaisti ar "Tvinpīku" pastiprina fakts, ka Betijas Kūperes māti "Riverdeilā" atveido Madhena Emika (Šellijas lomas atveidotāja Linča šedevrā), Ārčija vecāku lomās iejutās 1990. gadu sekssimbols Lūks Perijs (Dilans no "Beverlihilza 90210") un 1980. gadu pusaudžu filmu lielākā zvaigzne Mollija Ringvalde, bet Džagheda skarbo tēti atveido šausmu žanra mīļotājiem labi pazīstamais Skīts Ulrihs ("Kliedziens", "Burvestība"). Turklāt nevar nepieminēt, ka Džagheda lomā redzam izaugušo "bērnu aktieri" Koulu Sprausu, kas visiem seriāla "Draugi" faniem ir zināms kā Rosa Gellera dēls Bens.

Vārdu sakot – viss sākās cerīgi. Galveno lomu atveidotāji – K. Dž. Apa (Ārčijs), Lilija Reihārte (Betija), Kamila Mendesa (Veronika), Kouls Sprauss (Džagheds) un Madelēna Petša (Šerila) – kļuva par superzvaigznēm ar savām "Netflix" filmām, neatkarīgiem kinoprojektiem un ielūgumiem uz leģendāro Metropoles muzeja Gala balli. Kas nogāja greizi? Uz šo jautājumu nav vienas atbildes, taču šobrīd "Riverdeila" ir kļuvusi par ko līdzīgu ļoti dīvainam jokam. Vietne "TikTok" ir pilna ar saturu, kas veltīts tam, lai izsmietu neloģiskos sižeta pavērsienus un uzdotu jautājumu, kas ir galvā visiem – kas, pie velna, tajā seriālā notiek?!

Tāpēc es vēlētos piedāvāt terminu "wtf-watching", kas būtu atvasinājums no labi zināmā "hate-watching" jeb kaut kā skatīšanās, gūstot baudu no tā, cik tas ir slikti (aptuveni tā, kā es un lielākā daļa manu paziņu skatās seriālu "Emīlija Parīzē" ("Emily in Paris", 2020–…) vai dažu labu vietējo kinematogrāfistu daiļradi). Jo es noteikti neturpinu fanātiski sekot "Riverdeilai", lai justu naidu. Nē, es gribu to "WTF" sajūtu, ko sniedz katra sērija, un es izbaudu neticības pilno skatienu, ko man veltī mana labākā draudzene, kad es atbildu uz viņas jautājumu: "Nu, kas jauns "Riverdeilā"?"  

Un, lai iekārdinātu arī jūs meklēt patvērumu no biedējošās realitātes tieši "Riverdeilas" neparedzamajos līkločos, esmu nolēmusi sastādīt šī seriāla vājprātīgāko notikumu top 10. Veiksmi un izturību – atmetiet vēlmi uzdot jautājumus! 

10. Pusaudžu striptīzs

Pusaudžu seriāli un seksualitāte vienmēr zināmā mērā ir bijusi "pelēkā zona". Kad tīņu seriāliem tiek pārmesta pārmērīga pusaudžu seksualizēšana, to veidotāji vienmēr var attaisnoties ar to, ka aktieri taču ir pilngadīgi. Pie tam visiem ir zināms, ka pusaugu meitenes lielākoties tusē apkārt seksīgā apakšveļā, bet visiem pusaugu puišiem pūtīšu vietā ir sešpakas! Tā ka zināmā mērā skatītāji jau ir pieraduši pie tā, ka seriālos lielākoties parādās pusmūža vīriešu fantāziju pasaule, kuras uzdevums, šķietami, ir likt veselām jauniešu ordām izjust kompleksus par savu ķermeni. Un viss taču ir kārtībā, jo seksuāla rakstura ainas ir nepieciešamas sižeta attīstībai un tās piesaista auditoriju (labāk gan neaizdomāties – kādu tieši auditoriju), bet tad ir… "Riverdeila". Un Betijas Kūperes striptīzs. Jāuzsver, ka šajā epizodē Betija ir 16 gadus veca. Bet, tā kā viņa vēlas pierādīt, ka nav tikai "labā kaimiņmeitene", un grib iestāties sava boifrenda ielu bandā (katras meitenes sapnis!), viņa pieņem loģisku lēmumu publiski izpildīt striptīzu. Un, lai izģērbšanās būtu iespaidīgāka, Betija arī izpilda dziesmu "Mad World". Un – ak jā, skatītājos ir arī viņas mamma un viņas boifrenda tēvs. Ja kāda no lasītājām līdz šim nezināja, kā iepatikties savas otrās pusītes vecākiem – lūk!

9. Muzikālie numuri 

Ja esat sekojuši maniem rakstiem "Satori" un citos medijos, iespējams, zināt, ka mūzikls ir viens no maniem mīļākajiem žanriem. Bet… tad nāk "Riverdeilas" muzikālie numuri. Ja sākotnēji šķita loģiski, ka seriālā ik pa brīdim ir kāds muzikāls numurs (jo tajā tomēr darbojas jau iepriekšminētā grupa "Josie and the Pussycats"), tad ar laiku kļuva skaidrs, ka seriāla veidotāji ir spējīgi ievietot muzikālu numuru jebkurā sērijā. Ja ar vienu numuru nav gana, konkrētam Brodvejas mūziklam vienmēr var veltīt veselas sērijas! "Riverdeilā" esam pieredzējuši gan sēriju, kas veltīta mūziklam "Heathers", gan "Hedwig and the Angry Inch", gan arī… vienkārši muzikālus numurus kā jauku pārsteigumiņu! "Vai mums būtu jāturpina kārpīties laukā no tās bedres, ko paši sev esam izrakuši ar šīs sērijas scenāriju?" vaicā viens scenārists otram. Viņa kolēģis skaļi iesmejas un atbild: "Nē tak! Viņi vienmēr var sākt dziedāt!" 

Es varētu izveidot atsevišķu topu ar drausmīgākajiem muzikālajiem numuriem, bet tad šis raksts nebeigtos nekad. Tāpēc vēlos izcelt Veronikas versiju par Britnijas Spīrsas hitu "Toxic" no seriāla jaunākās sezonas. Vispār jāteic, ka sestā sezona izceļas ar izciliem muzikāliem brīžiem – jau minētā Veronika ar ex promtum dziesmu no leģendārā Stīvena Sonheima mūzikla "Company" izbojā savu draugu saderināšanās ballīti, visas meitenes pielaiko drēbes un dzied par modes dizaineriem un ir arī kāda oriģināldziesma par dzīves jēgu. Lai svētīti "Riverdeilas" muzikālie dievi!

Bet, atgriežoties pie "Toxic" – varbūt jums radīsies jautājums, kāpēc uz skatuves redzams milzu zirneklis? Tomēr tas nav svarīgākais, par to jūs uzzināsiet vēlāk rakstā. Svarīgākais ir tas, ka ar šo ekspresīvo uzstāšanos, kurai jūt līdzi arī viņas draugi, Veronika pārliecina sava uzņēmuma valdi, ka ir pie labas veselības un var turpināt atrasties vadošā amatā. Jo nekas neliecina par mentāli stabilu stāvokli tik pārliecinoši kā piepešs muzikāls numurs papjēmašē zirnekļa pavēnī! Tāpēc atcerieties – nākamreiz, kad jums ir problēmas darbā, tās ir iespējams risināt ar dziesmu. Ja tas nepalīdz, vienmēr varat pasaukt savus vecākus un viņu priekšā izpildīt striptīzu!  

8. Upurēšanas

"Ak, kas tas būtu par pusaudžu seriālu bez nepelnīti piemirstās cilvēku upurēšanas tradīcijas!" nodomāja "Riverdeilas" scenāristi un ar kādu Brodvejas mūzikla meldiju uz lūpām uzrakstīja ne tikai vienu, bet vairākas upurēšanas ainas! Protams, ka seriāla fani ķēra pēc drapēm tad, kad Šerila īstenā "Saulgriežu kulta" stilistikā upurēja Ārčiju. Bet, tā kā šajā "Riverdeilas" fāzē bija iesaistīts arī Sātans, tad tas īsti neskaitās. Jo Ārčijs, protams, ir dzīvs, neuztraucieties! 

Bet, manuprāt, daudz spēcīgāka ir aina, kurā tiek ziedoti… zīdaiņi. Jā. Betijas māsas Pollijas dvīņus viņu māte un vecmāmiņa dāsni iemet ugunskurā. Bet arī šoreiz nav vērts lieki satraukties, jo – ja jūs to nezinājāt – zīdaiņi prot levitēt. Šajā brīdī es guldzoši iesmejos un pie sevis nosaku: "Ak, "Riverdeila", tu nebeidz mani pārsteigt!"

7. Ārčijam uzbrūk lācis

Tas arī viss. Es uzskatu, ka lieki paskaidrojumi nav nepieciešami.  

6. Gargulu karalis

Katram sevi cienošam mistikas vai kriminālseriālam ir nepieciešams "lielais ļaundaris". Visbiežāk katrai sezonai ir savs primārais antagonists, un visi pārējie ļaundari ir sekundāri šķēršļi. Un "Riverdeila" savu ceļu uzsāka klasiskā detektīvseriāla stilistikā – pirmās sezonas nezināmais ļaundaris bija Šerilas Blosomas dvīņubrāļa Džeisona slepkava. Tā kā Blosomu ģimenei Riverdeilā ir visai īpatnēja slava, tad aizdomās turamo klāsts bija plašs. Vienkārši, saprotami un intriģējoši! Bet ko darīt, kad Džeisona Blosoma slepkava ir atrasts, bet seriālu kārojas turpināt? Protams, ka jāatrod arvien baisāki un neuzvaramāki ļaundari! Un arī šajā ziņā "Riverdeila" nav nekādi puskoka lēcēji (es tomēr jau pieminēju Sātanu!!!). Taču seriāla veidotājiem reizēm patīk vienkārši piemirst savus lielos ļaundarus. Ja kādu brīdi Riverdeilā lielu lomu spēlē mistiskie "naktstauriņcilvēki", kas, izrādās, ir… citplanētieši, tas nenozīmē, ka tie figurēs arī turpmāk. Galu galā, ja ir jācīnās ar lāčiem un jādzied, nav īpaši daudz laika domāt par dzīvību uz citām planētām. Tāpat arī sērijveida slepkava ar lielisko iesauku "Miskastes maisu slepkava" no pēdējās sezonas tā arī pazuda. Mazliet paslepkavoja, sastapās ar negaidītu pretinieku un devās tālāk. Lai tev veicas tavos turpmākajos projektos, Miskastes maisu slepkava!

Vēl skaists ir arī nobeigums vairāku sezonu garumā būvētajam Riverdeilas pilsētas mega ļaundarim – gangsterim un Veronikas tēvam Hairomam Lodžam. Ar šo ietekmīgo "mafijas bosu" neviens nespēja tikt galā gadiem. Bet tad visbeidzot Veronika atrada austrumeiropeiskas izcelsmes algotni un čuš! Ardievas Hairomam! Ko mēs no šī varam mācīties? Pirmkārt, to, ka konkrētu aktieru vēlme pamest slīkstošu kuģi reizēm pieprasa ļoti vienkāršus risinājumus no scenāristu puses. Otrkārt, to, ka, ja tev ir kāda neiespējama misija, neuztici to Tomam Krūzam, bet gan austrumeiropietim! 

Tomēr īpaši vēlos izcelt trešās sezonas lielo ļaundari – Gargulu karali. Premisa jau interesanta – lomu spēle pārņem savā varā Riverdeilas pusaudžus un iztēlotais ātri vien kļūst par patiesību. Bet tad seriāla veidotāji satikās un sprieda par to, kā Gargulu karalis varētu izskatīties. Un es vēlos paspiest roku tam radošajam prātam, kurš pacēla roku un teica: "Zari!" Jā, es nezinu, kā citādi aprakstīt Gargulu karali kā vien "Zaru monstrs". 

Vismaz ekoloģiski.

5. Ārčijs atrisina noziedzību  

Lai jums nešķistu, ka "Riverdeila" ir tikai kaut kāds bezsmadzeņu pusaudžu seriāls, tā veidotāji ļoti nopietni uztver arī sociāli aktuālas tēmas. Seriālā tiek runāts par homofobiju, rasismu, prostitūciju, sociālo nevienlīdzību un, jā, arī par pusaudžu noziedzību. Izklausās labi, vai ne? Nepareizi! Arī šīs svarīgās tēmas "Riverdeila" spēj risināt ar iedvesmojošu runu, pārseksualizētu pusaudžu meiteņu deju un muzikālu numuru palīdzību. Un šajā kontekstā es nespēju nepieminēt, iespējams, izcilāko ainu seriāla vēsturē jeb "kā Ārčijs cietumā atrisināja noziedzības problēmu". Vai jums šķiet, ka ASV cietumu sistēmas problēmas rodas no konkrētu etnisko piederību un rasu nepamatotas ieslodzīšanas, finansējuma trūkuma, opiātu krīzes vai sociālās nevienlīdzības? Nē! Visu problēmu sakne ir amerikāņu futbola trūkums cietumos.

Kā nu gadījās, kā ne, Ārčijs ir nonācis cietumā Hairoma Lodža dēļ (kur ir austrumeiropietis, kad viņu vajag!!!), un, tā kā viņš ir labais puika, pozitīvs tēls, viņš runča Leopolda vīzē vēlas, lai visi cietumnieki dzīvotu draudzīgi. Kad kāds jaunietis ar izteiksmīgu apakšžokli norāda, ka jau ceturtajā klasē pametis skolu, lai tirgotu narkotikas un uzturētu savu vecmāmiņu, Ārčijs norāda, ka "tas nozīmē, ka viņš nav iepazinis vidusskolas amerikāņu futbola triumfus un sakāves". Un kā jums šķiet, vai kopīga futbola spēle padara visus ieslodzītos par brāļiem? Lai vells par stenderi paliek, ka padara! Turklāt – kas gan būtu futbola spēle bez karsējmeitenēm? Labi, ka ir Veronika, kas atved savas karsējas pie cietumniekiem, lai seksīgi padejotu un padziedātu tematisku dziesmiņu – "Jailhouse Rock"! Un, ja jūs vaicāsiet, vai Ārčijs vēl kādreiz satiek kādu no saviem "cietuma brāļiem", tad atbilde ir – nē. Es pieņemu, ka viņi kļuva par slaveniem futbolistiem. 

4. Riverveila

Kā pateikt, ka scenāristiem ir aptrūkušās idejas? Diezgan vienkārši – viņi sāk kopēt jau eksistējošus seriālus un rada alternatīvas dimensijas! Līdzīgi kā kino kritiķi ar bažām skatās uz "Marvel" universa izplešanos multiversa virzienā, piesaucot ideju trūkumu un pārlieku izpatikšanu fanu vēlmēm, arī "Riverdeilas" fanu vidū sestās sezonas sākums izraisīja bažas un apjukumu. Tā vietā, lai turpinātu stāstu tur, kur tas beidzās iepriekšējā sezonā, skatītājus sagaidīja leģendārā antoloģijas seriāla "Krēslas zona" ("The Twilight Zone", 1959–1964) versija. Stāstnieka lomā, protams, iejutās Riverdeilas slavenākais un, kā šķiet, arī vienīgais rakstnieks Džagheds un iepazīstināja mūs ar… RIVERVEILU! Un Riverveila ir brīnumaina vieta – tur gan ir mazāk dziedāšanas, bet toties ir ceļošana laikā, cīņa par kļavu sīrupu, mitoloģiski ļaundari un cilvēku upurēšana!

Un tad – tikpat piepeši, kā mēs nokļuvām Riverveilā, mēs no tās arī izkļuvām, lai daudzu sēriju garumā to vairs nekad nepieminētu. Ak jā, ja jūs nesapratāt, tā ir cita dimensija. Kvantu fizika, multiverss un visas tās stilīgās lietas.  

3. Superspējas visiem!

Šajā brīdī topa trijnieks ir veltīts tikai un vienīgi "Riverdeilas" (un "Riverveilas"!) sestajai sezonai, jo tā ir meistardarbs. Pēc tam, kad Betijas un Ārčija mīlas gultu (es nemaz nepievērsīšos seriāla mīlas peripetijām, mūs galu galā sagaida "Armagedona" cienīga komēta un raganas) satricina sprādziens, mūsu iemīļotie varoņi viens pēc otra atklāj, ka viņiem piemīt superspējas! Izrādās, ka Betija spēj redzēt auras, Ārčijs ir neievainojams, Džagheds zaudē dzirdi, lai iegūtu spēju dzirdēt domas, Veronika kļūst par "melno atraitni" un inžu pavēlnieci (AK TAD TĀPĒC TAS ZIRNEKLIS!), toties Šerila ir ne tikai ragana, bet arī fēnikss. Ā, un Džagheda jaunā draudzene Tabita spēj ceļot laikā un… ir arī eņģelis! Vai jums jau sprāgst smadzenes? Man arī. Bet tad atklājas, ka Veronikas šībrīža draudziņam Redžijam ir spējas tapt par vēderrunātāju lelli. Kāda ir šo spēju jēga, es īsti tā arī nesapratu. Es biju pārāk aizņemta, skaļi smejoties, kad lelle paziņoja, ka ir Redžija sirdsapziņa.  

Lai vai kā – sestās sezonas pirmajā pusē atklājas, ka mūsu varoņiem ir superspējas, bet tad šis mazsvarīgais fakts kādu laiku tiek piemirsts, lai ar joni atgrieztos sezonas nobeigumā. Kā redzams šajā fragmentā, ar Veronikas muti runā seriāla scenāristi – viņa saviem draugiem paskaidro, ka šīs superspējas nav nejaušas: viss ir noticis ar pamatojumu! Un tikai visu šo superspēju ievietošana Šerilā var izglābt Riverdeilu no komētas, jo sezonas ļaundaris Pērsivals Pikinss (ak, šie "Riverdeilas" vārdi!) ir izmainījis komētas trajektoriju. Pirms tam viņš nogalināja pusi no varoņiem, toties labi, ka ciemos var atbraukt Sabrina pusaugu burve un visus atdzīvināt (pirms tam pabučojoties ar Džaghedu, kurā bija iemiesojies Sabrinas mīļotais, kas šobrīd atrodas ellē). Ar superspējām vai bez – mīlestība ir viena sarežģīta štelle.

2. Ārčija suns ir leģenda 

"Bet vai superspējas var piemist tikai cilvēkiem?" vaicāja viens "Riverdeilas" scenārists otram. "Kādas muļķības! Superspējas var piemist visām Dieva radībiņām!" atbildēja otrs. Un tā mēs ne tikai redzam, kā Ārčija suns Bingo izgrūž pa logu Miskastes maisu slepkavu, bet arī ar savu siekalu palīdzību spēj glābt dzīvības. Jā, cilvēkam nudien vajag suni. Vēlams, ar superspējām. 

1. Sestās sezonas fināls 

Un topu es, protams, nobeigšu ar sestās sezonas finālu. Šoreiz nespēju jums atņemt pārsteiguma prieku un atklāt, kas notiek pēc tam, kad Šerila dodas cīņā ar komētu. Tas jāredz katram pašam. Ticiet man, jūs to nenožēlosiet.

Šo izsmeļošo mīlas dziesmu "Riverdeilai" es vēlētos nobeigt ar to, ka, lai arī cik izklaidējoša būtu šāda "wtf-skatīšanās", šī seriāla gadījums norāda uz nomācošu tendenci seriālu veidošanā kā tādā. Cīņa par skatītāju ir kļuvusi arvien mežonīgāka līdz ar jaunu straumēšanas platformu parādīšanos. "Netflix", kura paspārnē šobrīd atrodas "Riverdeila", zaudē skatītājus un arvien izmisīgāk meklē saturu, kur kvalitāte nav prioritāte. Svarīgākais ir lēti saražojams saturs pāris sezonu garumā. Un, tā kā "Riverdeila" ir dārgs projekts (piemēram, Kouls Sprauss saņem 40 000 dolāru par vienu sēriju), pieņemu, ka "Netflix" īpaši neinteresē, vai seriālu skatās nopietni vai tikai "joka pēc". Galvenais, lai skatās! Vai es skatīšos seriāla pēdējo, septīto sezonu? Bet protams! Tāpat es ceru, ka ceturtais "Ārčija komiksu" universa projekts būs veltīts Ārčija sunim Bingo. Un es ceru, ka arī Bingo dziedās.


Avoti:

https://episode.ninja/series/riverdale/worst-episodes
https://www.gamesradar.com/riverdale-stranger-things-marvel-mad/
https://filmdaily.co/news/riverdale-cringey-episodes/
https://culturess.com/2021/12/01/rivervale-the-significance-of-sacrifice/
https://www.girlfriend.com.au/riverdale-worst-moments

Tēmas

Marta Martinsone

Marta Elīna Martinsone ir teātra režisore ar vēsturnieces pagātni. No teātra brīvajos brīžos interesējas par kino, kantri un izbāztiem dzīvniekiem.

autora profils...

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!