Anitra Eglīte
pirms 4 gadiem
Man nav iebildumu pret āra terasēm, man ir iebildumi pret ielu nepieejamību. Vasaras laikā iziet cauri Vecrīgai ar invalīdu vai bērnu ratiņiem nav iespējams tieši pateicoties āra kafejnīcu ierīkojumam un to personāla attieksmei. Es saprotu, ka, patērējuši resursus āra terases ierīkošanai, šie ļaudis jūtas nopirkuši ielu, bet tā vis nav: ir jābūt nodrošinātai pārvietošanās iespējai. Jau invalīdu ratiņu ražotāji rūpējas par to, lai invalīdi neaizmirst, kas ir un nedžigitē braši riņķi, ražojot visus braucamos ar apbrīnojami maziem ritenīšiem, ar kuriem pārvietoties pa bruģi ir mokas. Un, kad tuvojoties kārtējai āra kafejnīcas "caurbrauktuvei", redzi kā nikns oficiants aizgrūž priekšā krēslu, tevī nokalst vārgie cilvēkmīlestības asni un tu saproti, ka nav un tik drīz nebūs te nekāda Eiropa, un šeit - Āzijā - vajadzīgs līdzi vīrietis, kurš izmet uz ielas šo krēslu un un oficiantu tam pakaļ un tikai tad pēkšņi visi tevi ciena, novāc šķēršļus no tava ceļa un pavada tevi ar laba vēlējumiem (pārsvarā gan no krievu valodas īpašās folkloras)...

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
savulaik pie viesnīcas Roland redzēju, kā īpasnieks -laikam Gulami viņam vārds un tagad jau esit Zviedrijas pisonis, izlamāja un iespēra vienam no celtniekiem, kuri bija sākuši likt sastatnes blakus esošai ēkai . Es tā vīrieša vietā būtu metusies virsū savm pazemotājam, bet ... mes esam dažādi, jā un Gulami bija ar miessasargiem - diviem. Gāju uz darbu un domāju par mums latviešiem - Debess , cik zemu esam nodzīti un noliekti ....

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
nav tiesa, ka vajadzīgs vīrietis, visu vari izdarīt pati.
Lūk, es eju uz darbu pa Kaļķu ielu un RD noteikumi un normas nosaka, ka ielu kafejnīcām ir jābūt caurstaigājamām gājējiem. Tas ir absolūti nepieciešami, jo Kaļķu iela no rītiem ir pilna ne tikai ar gājējiem , bet arī ar tūrsitiem un transportu, kurš piegādā preces.
Pirms gada RD uzrakstīju sūdzību, ka Kaļķu ielā esošās kafejnīcas traucē cilvēkiem pārvietoties, ka tirgotava blakus Rīgas Domei ir kā kauna traips - jo tur rupji tantuki - pārdevēji nāk uz ielas uzpīpēt, spļaudīties un mātes valodā izteikt emocijas.
Kā vienmēr - RD man atbildēja mīļi un samiernieciski, ka tādi un tādi panti nosakakārtību, ka ielu kafejnīcām un tirgotājiem jābūt tā izvietotiem, ka netraucē gājēju pārvietošanos. Ka man sūdzība tiks nosūtīta attiecīgiem dienestiem.
Saprotama lieta, ka pilnīgi nekas nav mainījies, labi - retāk redzu un dzridu rupjas krievvalodīgās tirgotājas uz ielas spļaudāmies , bet vispār -nekas nav mainījies. Gājējs, kuram likumi un normas nodrošina priekšrocības - dzīvē ir pēdējā vietā. Piemēram, Roland viesnīca, Rīgas Krievu drāmas teātris, Chevalier viesnīca, vispār ir uzlikuši savai āra terasei pat vārtiņus priekšā. Lai mēģinātu šķērsot šīs terases - kājāmgājējam būtu jāpārkpj likums un jāiellaužas privātīpašumā un iespējams pat jālauž privātīpašums,
Komplektā ar Kaļķū ielas netīrību - tā ir satriecoša un drausmīga "dāvana" Rīgas pilsētai un rīdziniekiem.

Bet - ne jau vīrietis ar spēku to var atrisināt. Tur ir vajadzīga mana un Jūsu un vēl citu rīdzinieku neatlaidība, RD ir jāprasa, lai viņi savā deguna galā nodrošina likumu un norrmu ievēŗošanu un tikai tad ceļ augšā nodokļus par visa veida pakalpojumiem.
Ja RD būs mana un jūsu un vēl citu sūdzības un prasības - tad ir cerības uz risinājumu

MarVika
pirms 4 gadiem
Jaukas terases ir arī citviet, piemēram, Rēzeknē kafejnīcās "Putni", "LaPizza", "Marijas kafija".

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
Apskaužami, patiesībā.
Pēc būtības es esmu visīstākā Burkā kundze, jo katru dienu man ir līdzi nevis kastīte , bet burciņa ar pašas gatavotiem salātiem. Ne tik reti gadās 2 burciņas un kad tās noskan , tad ofisā skaidrs - Burkā kundze paēdusi.
Kolēģis katru dienu noteiktā laikā iet dzert kafiju , kā viņš saka - Rīgā labāko. Vienā brīdī izdomāju - ka tā tāda laba lieta , ka jāatrod sava vieta - piemēram, kāds smūtiju bārs, vai tā pati āra terase. Tomēr visi mani mēģinājumi atdūrās pret mana budžeta stingro fiskālo disciplīnu. Ja gribu baudīt maksas kultūras pasākumus, braukt ekskursijās, nopirkt kādu grāmatu , vai to pašu brošu - tad viss- budžets to nepavelk.
Tagad ar augustu būtiski pieaugs cena par ūdeni, par atkritumu izvešanu utt. utjprj, bet lētākais stiprais alkohols nav mana interese. Tā kā atliek vien nodomāt - skaisti dzīvot neaizliegsi un ka dzīves baudīšana terasēs vispirms jāprot nopelnīt
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!