Aktualitātes
03.06.2022

"Savvaļā" atklās "Pelēko kubu" – pirmo brīvdabas izstāžu paviljonu Latvijā

Komentē
0

11. jūnijā līdz ar grupas izstādi "Skits" tiks atklāts "Pelēkais kubs" – jauns glezniecībai veltīts izstāžu paviljons – un kopējā "Savvaļas" notikumu trešā sezona.

"Pelēkais kubs" ir pirmais brīvdabas izstāžu paviljons Latvijā. "Gluži kā mākslas muzejs, tā ir speciāli mākslai paredzēta ēka un, tāpat kā galerijas, tā ir vieta tradicionālai, eksperimentālai un laikmetīgai mākslai. Taču, ejot prom no baltā kuba elitārisma un augstprātības, tas kļūst par pelēko kubu arī simboliskā nozīmē, jo postulē sevi nevis kā ēku, kuru apkalpo māksla, bet kā ēku, kas mākslai kalpo," raksta veidotāji.

Ideja tapusi "Savvaļas" iepriekšējo sezonu gaitā, pie "Pelēkā kuba" projektēšanas strādājis Andris Eglītis, Austris Mailītis, Oskars Poikāns un citi "Savvaļas" draugi un dalībnieki, savukārt galvenais atbalstītājs ir "LMT".

Pirmo ekspozīciju "Pelēkajā kubā" caur glezniecības, skaņu mākslas un teksta medijiem realizēs Sabīne Vernere, Andris Eglītis, Elīna Silova, Alīse Vorobeja un Aleksejs Beļeckis: ""Savvaļa", kuru no pasaules atdala meži un mentālais attālums, ir mūsdienu skits – piepildītā klusuma un tukšuma teritorija, kur sadzīvo daudz skaņu, bet neesksistē trokšņi. "Savvaļas" pirmā iekštelpu izstāde "Skits" ir par tukšumu un klusumu sevī – vai vismaz par mēģinājumu klusēt un sadzirdēt. Uz brīdi organizēta telpa, kurā atsvabināties no pasaules un, sastopoties ar mākslas darbu, ne tikai skatīties, bet arī redzēt."

Atklāšanas dienas vakarā no plkst. 17:00 notiks vairākas muzikālas performances, tostarp uzstāsies Elīna Silova un nakts dīdžejsetu spēlēs Henrijs Laķis.

Arī trešajā sezonā "Savvaļa" apmeklētājiem bez maksas pieejama jebkurā diennakts laikā, tāpat joprojām skatāma brīvdabas izstāde, kurā mežonīgas dabas teritorijā atrodami vairāki desmiti mākslas darbu.

"Savvaļā" var nokļūt gan ar auto (meklējot "Savvaļas izstādi" navigācijas aplikācijās), gan ar autobusu, braucot līdz pieturai "Jaundrusti". Aicinām apmeklētājus izvēlēties brīvdabai piemērotu apģērbu, tostarp gumijas zābakus. "Savvaļā" iespējams nakšņot teltī, peldēties, doties pirtī, izmantot bibliotēku un baudīt dabu.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!