Aktualitātes
26.05.2020

"Satori" rīko diskusiju par minoritāšu atveidojumu bērnu kultūrā

Komentē
0

Ceturtdien, 28. maijā, plkst. 18:30 tiešraidē "Satori" feisbuka lapā un portālā notiks diskusija "To taču nevar rādīt bērnam!" par minoritāšu atveidojumu bērnu kultūrā.

Ko drīkst rādīt bērniem? Kā bērni uzzina par dažādām minoritātēm? Kādu nozīme šajā procesā kultūrai? Vai Latvijā un latviski pieejamajā bērnu un pusaudžu kultūrā var atrast minoritātes? Cik bieži un kā tās tiek attēlotas? Vai šīm tēmām pievēršas arī pašmāju autori? Kā māksliniekiem, rakstniekiem, režisoriem un citiem caur kultūru runāt ar bērniem par šīm tēmām?

Par šiem un citiem jautājumiem diskutēs pusaudžu psihologs Nils Sakss Konstantinovs, rakstniece un bijusī pirmsskolas izglītības iestādes vadītāja Jana Egle, antropoloģe un rakstniece Ieva Melgalve, režisors Kārlis Krūmiņš un izdevniecības "liels un mazs" vadītāja Alīse Nīgale. Diskusija notiks tiešraidē, un to vadīs "Satori" galvenais redaktors Henriks Eliass Zēgners.

Rīkot šo diskusiju mūs pamudināja apgāda "liels un mazs" nesen izdotā Edvarda van de Vendela grāmata "Zilās zāles vasara", kas vēsta par divu puišu iemīlēšanos. Ar grāmatu var iepazīties šeit.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!