Aktualitātes
11.01.2021

"Satori" raidījums "Zaļgalvis". 1. sērija

Komentē
0

Svētdien, 10. decembrī, LTV1 ēterā pirmizrādi piedzīvoja "Satori" un "VFS FILMS" kopīgi veidotais raidījums "Zaļgalvis". Piedāvājam noskatīties tā pirmo sēriju.

Pirmajā "Zaļgalvja" sērijā filmēšanas grupa devās uz mākslinieku grupas izstādi "Savvaļa", kas ierīkota lauku teritorijā, divu stundu brauciena attālumā no galvaspilsētas. Izbrienot "Savvaļas" takas kopā ar mākslinieku Andri Eglīti, raidījuma vadītājs, rakstnieks un dabas vērotājs Rvīns Varde jautā – vai daba nav pašpietiekama? Kāpēc mežā, purvā un pļavās vajag mākslu?

Izstāde iekārtota ap Eglīša darbnīcu, kur tapušas gan slavenās lielformāta gleznas "Zemes darbi" – izmantojot zemes pigmentus no piemājas karjera –, gan sievas, mākslinieces Katrīnas Neiburgas videodarbs "Mazsālīti garie gurķi" ar iegremdēšanos purva rāvā. Vai viņa un citu mākslinieku "Savvaļas" darbi sairs? Kādēļ Eglīti pievelk dabīgas un nedabīgas konstrukcijas, gleznas, un nu jau pat izstāde dūksnājā?

Raidījums arī turpmāk ik svētdienu plkst. 18.15 LTV būs skatāms jauns vides raidījums "Zaļgalvis", ko veido interneta žurnāls "Satori" sadarbībā ar "VFS FILMS" studiju.

Jauno raidījumu vadīs rakstnieks un dabas vērotājs Rvīns Varde. Katrā sērijā viņš tiksies ar kādu dabas pazinēju, mākslinieku vai sabiedrībā zināmu cilvēku, lai uzdotu jautājumus par vidi, dalītos stāstos un saprastu, kā dzīvot dabai draudzīgāk. Katra "Zaļgalvja" sērija būs 14 minūšu gara, pirmajā sezonā tiks izrādītas 10 sērijas.

Nākamajās divās sērijās Rvīns Varde kopā ar trim zinātniekiem izstaigās purvu, lai saprastu, vai no tā vērts baidīties, kā arī viesosies pie Zanes Eniņas, lai saprastu, kāpēc pilsētnieki pārcēlās uz laukiem.

Projektu finansiāli atbalsta Latvijas vides aizsardzības fonds.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!