Aktualitātes
11.01.2020

"Satori" podkāstu turpina Aksels Hiršs, Iļja Boļšakovs un Līva Kukle

Komentē
0

10. janvārī publicējam trīs jaunas "Satori" podkāsta epizodes, kurās autoru lasījumā klausāmi Aksela Hirša un Iļjas Marijas Boļšakova stāsti, kā arī filoloģes Līvas Kukles populārais raksts par anglicismiem latviešu valodā.

""Viss būs lieliski!" viņš man saka un izsit automašīnas aizmugures stiklu. Kaut kāds iztramdīts, mūžam ne savā vietā, bet bērnišķīgas sajūsmas un pārliecības pilns – tādu es viņu atceros no tās nakts, un tieši tāds viņš uzpeld manā priekšā arī šovakar," savā jaunākajā stāstā "No Korsikas, teiksim", kas no šodienas klausāms "Satori" podkāstā, raksta Aksels Hiršs.

Savukārt Iļja Marija Boļšakovs stāstā "Kundzēns", kas sarakstīts "Satori" autoru radošajā nometnē Susējā un publicēts "Satori" grāmatžurnālā Nr. 4 "Paģiras", atminas kādu neaizmirstamu kauna brīdi: "Kad dabūju ar zābaku pa seju, es mācījos trešajā klasē. Ja tā nebūtu mana seja, es teiktu, ka dabūju ar zābaku pa purnu. Bet, kad tu mācies trešajā klasē, purns tev vēl nav izveidojies — tev pagai­dām vēl ir seja."

Visbeidzot jaunā filoloģe Līva Kukle rakstā "Anglicismi, baby!", izmantojot dažus "aukstus, cietus" faktus, piedāvā citu perspektīvu uz anglicismu izmantošanu sarunvalodā: "Jāapzinās, ka svešvalodu iespraudumi ir tieši tas, kas tie ir, – neformāls palīglīdzeklis labākai, spilgtākai saziņai daudzvalodu vidē, apliecinājums cilvēka svešvalodu prasmēm – un pašam (pārsteigums!) jāizvēlas, kā atbilstoši runāt katrā situācijā."

"Satori" podkāsts turpmāk iznāks reizi nedēļā, un tajā būs klausāma gan jaunākā literatūra, gan spilgtākie "Satori" autoru raksti par dažādām tēmām. Tāpat reizi mēnesī turpinās iznākt "Satori" podkāsts "Sargiet galvas!", kurā Ivars Ījabs un Vents Zvaigzne sarunāsies ar Latvijas zinātniekiem.

"Satori" podkāsts ērti klausāms "Spotify", "Podbean", "Apple Podcasts" un citās podkāstu platformās. Jaunākās podkāsta epizodes jau drīzumā varēs atrast arī "Delfu" podkāstu sadaļā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!