Aktualitātes
14.02.2020

"Satori" podkāstā "Sargiet galvas!" – par sliekām un citiem nākotnes ēdieniem

Komentē
0

"Satori" podkāstu papildina divas jaunas epizodes – "Sargiet galvas!" trešā laidiena uzmanības centrā ir nākotnes ēdieni, savukārt rakstu sērijas "Sektas un traģiskā reliģija" pēdējā daļā teoloģe Ilze Jansone vaicā – cik ilgi dzīvosim reliģiskā analfabētismā?

Raidījuma "Sargiet galvas!" jaunākās sērijas viešņa Ilga Gedrovica ir pārtikas tehnoloģe, aizstāvējusi inženierzinātņu doktora grādu Latvijas Lauksaimniecības universitātē un pašlaik ir tās docente un galvenā pētniece. Latvijas veikalos var nopirkt ar Ilgas Gedrovicas palīdzību tapušās graudaugu pārslas, sausmaizītes, augļu, ogu un dārzeņu uzkodas un pat bišu maizes pastilas. Viņa ir pētījusi arī neparastākas pārtikas piedevas, piemēram, topinambūru miltus. Tomēr visneparastākā zinātnieces darba daļa saistīta ar tādu uzturlīdzekļu pētījumiem, kuri varbūt nākotnē palīdzēs risināt globālās pārtikas problēmas. Tie ir olbaltumvielām un šķiedrvielām bagāti produkti no sliekām, kukaiņu kāpuriem un circeņiem. Par tuvu un tālu pārtikas nākotni Ilgu Gedrovicu izjautā politologs, Eiropas Parlamenta deputāts Ivars Ijabs un zinātnes popularizētājs Vents Zvaigzne.

Savukārt populārās rakstu sērijas "Sektas un traģiskā reliģija" trešajā un noslēdzošajā daļā Ilze Jansone meklē veidus, kā nākotnē izvairīties no reliģiska analfabētisma izraisītām traģēdijām, un pēta baznīcas lomu valsts politikā.

"Satori" podkāstā klausāma gan jaunākā literatūra, gan spilgtākie "Satori" autoru raksti par dažādām tēmām. Tāpat reizi mēnesī turpinās iznākt "Satori" podkāsts "Sargiet galvas!", kurā Ivars Ījabs un Vents Zvaigzne sarunāsies ar Latvijas zinātniekiem.

"Satori" podkāsts ērti klausāms "Spotify", "Podbean", "Apple Podcasts" un citās podkāstu platformās. Jaunākās podkāsta epizodes meklējamas arī "Delfu" podkāstu sadaļā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!