"Satori" nometne Mazirbē. Foto: Elizabete Lukšo-Ražinska
 
Aktualitātes
31.01.2019

"Satori" meklē norises vietu autoru radošajai vasaras nometnei

Komentē
0

Kā ik gadu, arī šovasar "Satori" organizēs autoru radošo vasaras nometni, kurā jau septīto reizi pulcēsies rakstnieki, dzejnieki un publicisti, lai kopīgi un individuāli strādātu pie jaunu daiļdarbu radīšanas, tāpēc "Satori" izsludina konkursu par 2019. gada nometnes ideālo norises vietu, kur augusta vidū nedēļas garumā literāti varētu dzīvoties bez maksas, saņemt sev nepieciešamo iedvesmu un pamatērtības.

"Satori" autoru radošā vasaras nometne notiek vienreiz gadā katru reizi citā Latvijas vietā. Pirmā "Satori" nometne tālajā 2013. gadā norisinājās Vilhelma Purvīša dzimtajās mājās "Vecjaužos", Taurupes pagastā, bet nākamās nometnes notikušas Liepājā, Ventspilī, Cēsīs un Aizputē, bet pēdējā – Mazirbē, lauku mājās "Strautmaļi", kur literātus viesmīlīgi uzņēma profesors Juris Dreifelds. "Satori" nometnēs ik gadu notiek dzejas, prozas un publicistikas meistarklases, tiek radīti oriģināli literatūras darbi, pēdējā dienā notiek publiski literārie lasījumi, bet rezultātā rudenī tiek izdots drukāts un ilustrēts izdevums – "Satori" grāmatžurnāls.

Ar cerību, ka Latvijā atrodas vēl kāda lauku māja, muiža vai kempingi, par ko mēs pagaidām neko vēl nezinām, bet kas gaida savu kultūras dvesmu un kur ar saimnieka viesmīlību draudzīgi bez maksas būtu iespējams izguldīt apmēram 30 literātu, "Satori" izsludina konkursu par "Satori" autoru radošās vasaras nometnes vietu.

Ko mēs meklējam?

  • Iespēju izguldīt apmēram 30 cilvēku (var būt kopīgas istabiņas vairākiem cilvēkiem, divstāvu gultas vai izvelkamās).
  • Tualeti un dušu ar silto ūdeni.
  • Virtuvīti, kurā mēs paši varētu saimniekot un gatavot sev kopīgās maltītes trīs reizes dienā.
  • Koplietošanas telpas, kurās varētu notikt radošās meistarklases.
  • Radošu, brīvu, bet arī privātu atmosfēru.
  • Par plusu tiks uzskatīts peldvietas tuvums, apkārtējās vides skaistums un wi-fi.

Kādi būs konkursa uzvarētāja ieguvumi?

  • Prestižs – jūsu īpašumā viesosies 30 talantīgi literāti, no kuriem puse jau ir diži un slaveni, bet otra puse par tādiem noteikti kļūs. Vai tā nav lieliska iespēja padižoties klases salidojumā?
  • Kultūra – jūsu teritorijā tiks radīta īsta literatūra, kas var rasties tikai pareizajā laikā un vietā. Tā būs oda jūsu mājai, piemājas dīķim vai kaimiņu sunītim. Šie literāti nesīs gaismu jūsu novadā un apkaimē, turklāt pēdējā nometnes dienā organizēsim publiskos literatūras lasījumus, uz kuriem varēs ierasties ikviens interesents.
  • Popularitāte – ja līdz šim par jūsu ciematu vai jums piederošo viesu māju neviens nebūs dzirdējis, tad kopš 2019. gada augusta par to uzzinās visi – visi kultūras un literatūras interesenti un visi "Satori" lasītāji un sociālo tīklu sekotāji.
  • Draudzība – lai gan rakstnieki pēc dabas ir introverti, tomēr tas nenozīmē, ka nedraudzīgi. Pie vakariņām ar vīna glāzi rokās iespējams iefiltrēties gan dzejnieku, gan prozaiķu, gan publicistu bariņā, tādējādi nonākot aizraujošu un intelektuālu sarunu virpulī.
  • Gods un slava – īpašnieks kļūs par "Satori" grāmatžurnāla Nr. 4 īpašo atbalstītāju un tiks pieminēts visos informatīvajos materiālos, kas ar to saistīti.

Kā pieteikties konkursam?

Pieteikumus konkursam ar savu piedāvājumu "Satori" autoru radošās vasaras nometnes vietai sūtīt uz e-pasta adresi [email protected] (kā vēstules tēmu norādīt: "Satori" nometnes vieta). Pieteikumā jānosauc atrašanās vieta, jāizklāsta pieejamās ērtības un jāsniedz neliels vietas raksturojums, kā arī var pieminēt bonusus, ja tādi ir, – īpaša aura, viesmīlība, tuvumā atrodams dabas vai kultūras objekts u.tml. Kā arī pie reizes jānorāda ierobežojumi un īpaši noteikumi, ja tādi ir. Pieteikumus gaidīsim līdz 2019. gada 15. februārim.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!