"Satori" nometnes 2020 lasījumi Padures muižā.
 
Aktualitātes
23.02.2022

"Satori" meklē mājas jau desmitajai autoru radošajai nometnei

Komentē
0

"Satori" šovasar organizēs jau desmito vasaras nometni, kurā pulcēsies rakstnieki, dzejnieki un publicisti, lai radītu jaunus literārus darbus. "Satori" nometne ik gadu notiek citur, tāpēc, sekojot tradīcijai, meklējam ideālo vietu, kur augustā autori nedēļu varētu dzīvot bez maksas un atrast iedvesmu darbam.

Līdz šim nometne ir viesojusies Taurupes pagastā, Liepājā, Ventspilī, Cēsīs, Aizputē, Mazirbē, Susējā un Padures muižā, bet pagājušajā gadā apmetāmies mājīgajā "Dabas notikumu dārzā" Jaunpils pagastā, kur autori rakstīja par bailēm. Nometnē ik gadu notiek dzejas, prozas un publicistikas meistarklases, top literatūra, bet pēdējā dienā literāti uzstājas ar publiskiem lasījumiem, uz kuriem aicināts ikviens.

Ticam, ka Latvijā atrodas vēl kāda lauku māja vai muiža, par kuru pagaidām nezinām, bet kas gaida savu kultūras dvesmu un kur ar saimnieka viesmīlību būtu iespējams bez maksas izmitināt apmēram 30 rakstniekus.

Ko mēs meklējam?

  • Iespēju izguldīt apmēram 30 cilvēku (var būt kopīgas istabiņas vairākiem cilvēkiem, divstāvu gultas, matrači u.c.).
  • Tualeti un dušu ar silto ūdeni.
  • Virtuvi, kurā mēs paši varētu saimniekot un gatavot kopīgās maltītes trīs reizes dienā.
  • Koplietošanas telpas, kurās varētu notikt radošās meistarklases.
  • Radošu, brīvu, bet arī privātu atmosfēru. Ideālā gadījumā – dabas tuvumā.
  • Par plusu tiks uzskatīta netāla peldvieta, ugunskura vieta, mežs, pļava, skaista apkārtne un internets.

Kādi būs mūsu atbalstītāju ieguvumi?

  • Atpazīstamība – ja jūsu īpašums meklē arī citus viesus, varam piedāvāt reklāmas iespējas portālā "Satori.lv", ko ik mēnesi apmeklē 80 000 lietotāju.
  • Prestižs – jūsu īpašumā viesosies 30 talantīgi literāti, no kuriem puse jau ir diži un slaveni, bet otra puse par tādiem noteikti kļūs. Vai tā nav lieliska iespēja padižoties klases salidojumā?
  • Kultūra – jūsu mājā tiks radīta īsta literatūra, kas var rasties tikai pareizajā laikā un vietā. Tā būs oda jūsu dārzam, piemājas dīķim vai kaimiņu sunītim. Šie literāti ienesīs radošumu jūsu apkaimē, turklāt pēdējā nometnes dienā organizēsim publiskos lasījumus ikvienam.
  • Popularitāte – ja līdz šim par jūsu ciematu vai viesu māju neviens nezināja, tad pēc nometnes par to būs dzirdējuši visi – ne tikai "Satori" lasītāji un sekotāji sociālajos tīklos, bet arī citi kultūras cilvēki un mediju lasītāji.
  • Draudzība – lai gan rakstnieki pēc dabas ir introverti, tas nenozīmē, ka nedraudzīgi. Pie vakariņām ar vīna glāzi rokās ir iespējams iekļauties gan dzejnieku, gan prozaiķu, gan publicistu bariņā un nonākt aizraujošu sarunu virpulī.
  • Gods un slava – saimnieks kļūs par "Satori" īpašo atbalstītāju un tiks pieminēts visos informatīvajos materiālos.

Sūti savu piedāvājumu norises vietai uz e-pastu [email protected] (tēma: "Satori" nometnes vieta). Pieteikumā jānosauc atrašanās vieta, jāizklāsta pieejamās ērtības un jāsniedz neliels vietas raksturojums. Var pieminēt arī bonusus – īpaša aura, viesmīlība, tuvumā atrodams dabas vai kultūras objekts u.tml. Novērtēsim arī fotogrāfijas. Ja ir kādi īpaši ierobežojumi, aicinām norādīt arī tos. Pieteikumus gaidīsim līdz 2022. gada 13. martam.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!