Henriks Eliass Zegners. Madonas hipiju nometnē, fotografēja – Sandra Jascherica
 
Aktualitātes
09.09.2017

"Satori" laiž klajā dzejas kartīšu sēriju "Dzejnieku bohēma"

Komentē
0

Interneta žurnāls "Satori", sagaidot Balto nakti un Dzejas dienas, laiž klajā 12 dzejas kartīšu sēriju "Dzejnieku bohēma". Kartītes bez maksas varēs iegūt "Satori" un fonda "Mākslai vajag telpu" Baltās nakts pasākumā – dzejas diskotēkā "make love, not war".

Gatavojoties Dzejas dienām un Baltās nakts diskotēkai, "Satori" dažādu paaudžu dzejniekiem lūdza dalīties ar vienu līdz šim nepublicētu dzejoli, kā arī fotogrāfiju no sava arhīva, kas raksturojama ar vārdu "bohēma". Rezultātā pie dzejas kartītēm tikuši 12 dzejnieki: Ilmārs Šlāpins, Inga Gaile, Jeļena Glazova, Krišjānis Zeļģis, Henriks Eliass Zēgners, Artis Ostups, Marija Luīze Meļķe, Lauris Veips, Edvards F. Kuks, Elvīra Bloma, Krista Anna Belševica un Aleksandrs Barons.

Kartītes veidotas tā, lai tās var ne tikai piespraust pie ledusskapja vai izmantot kā grāmatzīmes, bet arī, nolokot malu, stabili novietot uz galda. Kartītes dizainu radījis Gatis Vectirāns.

Kartītes bez maksas varēs iegūt jau rīt, 9. septembrī, MVT vasaras mājā (Kalnciema 36/38), kur notiks "Satori" un fonda "Mākslai vajag telpu" Baltās nakts pasākums – dzejas diskotēka "make love, not war", kur šie paši 12 dzejnieki spēlēs diskotēku un lasīs dzeju gandrīz visas nakts garumā – no plkst. 21:00 līdz 2:00. Tāpat būs apskatāma MVT vasaras mājas programmas noslēguma izstāde "Andra istaba", kas tāpat kā diskotēka un kartītes veltīta māksliniekam un hipijam Andrim Grinbergam.

Kartītes tiek izdotas ar Baltās nakts gādību. Visos mūsdienu kultūras foruma "Baltās nakts" pasākumos ieeja ir bez maksas un tie notiek dažādās pilsētas vietās.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!