Aktualitātes
07.10.2020

"Satori" iziet ielās un aicina stiprināt neatkarīgos medijus

Komentē
0

Interneta žurnāls "Satori" ar vides plakātu kampaņu aicina stiprināt neatkarīgos medijus un norāda uz mediju patērētāju atbildību.

No 5. līdz 11. oktobrim Rīgas ielās izvietoti  plakāti ar tekstu "Neatkarīgie mediji ir atkarīgi no tevis". "Satori" šādi atgādina par neatkarīgo mediju nozīmi demokrātiskā valstī un aicina sabiedrības locekļus apzināties savu kā mediju patērētāju atbildību.

Vides plakāti ir daļa no plašākas kampaņas, kurā "Satori" cenšas kliedēt mītu, ka pilsoniskais aktīvisms ir kādas neredzamas un centralizētas varas pasūtījums, aicinot katru kļūt par "sorosu" un ietekmēt "Satori" ar tādu ziedojumu, kādu var atļauties. Kampaņa ilgst no 2. līdz 19. oktobrim, taču ziedot iespējams visu gadu.

"Šī vides plakātu kampaņa ir ļoti būtiska," atzīst Gunta Sloga, Baltijas Mediju izcilības centra vadītāja. "Auditorija dažkārt nesaprot, kā veidojas ziņas, mediju saturs un kā mediji nopelna naudu. Kā uzsvērts kampaņas sauklī – medijs var būt neatkarīgs tikai tad, ja tam ir stabils finansējuma avots, kas nav saistīts ar kādu politisku spēku, organizāciju. Visdrošākais, uzticamākais finansējuma avots ir medija lietotājs. Konkrētais finansējuma veids – ziedojumi, abonēšanas maksa – ir sekundārs, galvenais, lai auditorija saprot, ka kvalitatīvs, profesionāļu veidots saturs prasa resursus, un pauž atbalsu medijam."

Politisko procesu komentētājs Māris Zanders stāsta: "Lielākā mana budžeta izdevumu daļa ir grāmatas. Tas dažkārt rada problēmas, tomēr man nekad nav ienācis prātā, ka kādam man būtu grāmatas jādod par velti. Uzrakstīt kaut cik kvalitatīvu publikāciju nozīmē veltīt tam dienu, un man liekas tikai loģiski, ka par šo darbu arī vajadzētu samaksāt. Pretējā gadījumā lasītājam jārēķinās ar to, ka tekstu autors būs rakstījis "kaut kad brīvākā brīdī" vai steigā. Tas nav loģiski – ja lasītājs mūsdienu steigā vispār atrod laiku lasīt, tad viņš ir pelnījis lasīt kaut jo jēdzīgu."

Ziedošanas kampaņu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Šī relīze ir sagatavota ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par to saturu atbild biedrība "Ascendum".

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!