Aktualitātes
08.12.2020

"Satori" izdod "Savvaļas burtnīcu"

Komentē
0

Interneta žurnāls "Satori" izdevis "Savvaļas burtnīcu" – ilustrētu bezmaksas izdevumu, kurā 16 latviešu rakstnieki un dzejnieki poētiski dokumentējuši Andra Eglīša izveidoto brīvdabas izstādi "Savvaļa".

Dabas teritorijā starp Dūķiem un Jaundrustiem iekārtotā izstāde "Savvaļa" tika atklāta šī gada jūlijā un bez darba laika, ieejas maksas un uzraugiem ir apskatāma joprojām. To veido divas trases, kurās izvietoti Kates Krolles un Reiņa Bērziņa, Katrīnas Neiburgas, Laimdotas Malles, Teemu Korpelas, Lindas Vigdorčikas un citu autoru mākslas darbi. Nākamgad – izstādes "otrajā sezonā" – to papildinās jauni dalībnieki.

Vasarā un rudenī "Savvaļā" viesojās virkne latviešu rakstnieku un dzejnieku, kuri savus izstādē gūtos iespaidus pārveidoja dažādu žanru un formāta tekstos, kas tagad apkopoti "Savvaļas burtnīcā". Tas nav izstādes katalogs, bet literāri vizuāla dokumentācija, kas vienlaikus aktualizē ilgstošu problēmu Latvijas laikmetīgajā mākslā – kvalitatīvu tai veltītu tekstu trūkumu.

Burtnīcā lasāmi Agneses Krivades, Arvja Vigula, Kārļa Vērdiņa, Marijas Luīzes Meļķes, Krišjāņa Zeļģa, Annas Belkovskas, Laura Veipa, Ivara Šteinberga, Andra Kalnozola, Henrika Eliasa Zēgnera, Andreja Vīksnas, Roberta Vilsona, Kirila Ēča, Ievas Vieses un Elizabetes Lukšo-Ražinskas teksti, ko papildina fotogrāfijas no izstādes. Burtnīcas dizainu veidojis mākslinieks Aleksandrs Breže un Kristaps Zelmenis.

Burtnīca atrodama "Savvaļas" izstādes "bāzē", bet neliela tirāžas daļa bez maksas pieejama "Neputna" grāmatnīcā, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja veikalā, ISSP galerijā un grāmatnīcā "Mr. Page".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!