Aktualitātes
14.02.2022

"Satori" izdod bezmaksas avīzi "Aiz kauna" par kvīru kultūru

Komentē
0

Interneta žurnāls "Satori" izdevis bilingvālu avīzi "Aiz kauna/За стыдом", kurā no dažādiem leņķiem aplūkota LGBT+ kopiena Latvijā un ar to saistītie jautājumi.

"Izvēloties spert soli ārpus apkārtējo priekšstata par pareizu dzīves modeli, kļūstam ievainojami citu vērtējumam un tas, cik daudz kauna ir sabiedrībā, tieši ietekmē ikvienu no mums," avīzes ievadslejā raksta "Satori" redaktore Anna Andersone. "Kauns ir bieži izmantots politisks instruments, un mēs negribam ne caur vārdiem, ne darbiem vairot tā spēku."

Ar šo izdevumu gribam turpināt sarunu par dzimtes un seksualitātes jautājumiem un vairot izpratni, runājot par LGBT+ Latvijā gan kultūrvēsturiskā un sociālā griezumā, gan intīmā un personīgā skatījumā no kopienas iekšpuses, jo publiskajā telpā šī saruna lielākoties risināta no tiesību viedokļa, atstājot novārtā cilvēcisko.

Izdevumā iekļautas 13 publikācijas (esejas un literatūra), kurās autori reflektē par tādām tēmām kā internalizēta homofobija, transpersonu iepazīšana, LGBT+ kopienas dzīve Austrumeiropā, Latvijas LGBT+ kultūrvēsture un pētniecība, plūstošā seksualitāte, drag, aktīvisms u.c. Avīzē lasāmas Ingas Gailes, Kārļa Vērdiņa, Igora Gubenko, Inetas Lipšas, Lindas Curikas, Ievas Melgalves, Venta Vīnberga, Mārtiņa Jansona esejas, intervija ar Lindu Freimani, 4 stāsti par iznākšanu no skapja, kā arī poļu autora Jaceka Denela dzejoļi un Andreja Vīksnas stāsts.

Lai sarunā iesaistītu pēc iespējas plašāku sabiedrības daļu, "Satori" avīze lasāma divās valodās – latviešu un krievu.

Ilustrācijas avīzei veidojusi Agate Lielpētere, bet dizainu – Aleksejs Muraško. Ziemas avīzes izdošanu atbalstījis Ziemeļvalstu Ministru padomes birojs Latvijā, Norvēģijas Karalistes vēstniecība Latvijā, Zviedrijas Karalistes vēstniecība Latvijā, Dānijas Karalistes vēstniecība Latvijā, Nīderlandes Karalistes vēstniecība Latvijā un Frīdriha Eberta fonds.

"Satori" bezmaksas avīzi ir iespējams saņemt kafejnīcās, kultūrvietās, bāros u.c., rakstot uz e-pasta adresi [email protected].

Satori ir kultūras un patstāvīgas domas interneta žurnāls, kas publicē rakstus un esejas par aktuālām sociālpolitiskām un kultūrpolitiskām problēmām, recenzijas un pārdomas par grāmatām, filmām, teātra izrādēm, koncertiem, mākslas izstādēm, intervijas ar literātiem, mūziķiem, režisoriem un citiem radošiem cilvēkiem, kā arī prozas un dzejas darbus.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!