Aktualitātes
26.06.2019

"Satori" iesaka: pieci notikumi kulturālai pēcsvētku nedēļai

Komentē
0

Pēcsvētku nogurumu varēs kliedēt gan labos koncertos, gan izstādēs, savukārt atgūt gara možumu – sarunu festivāla "Lampa" diskusijās. Iesakām piecus pasākumus, ko uzskatām par apmeklēšanas vērtiem šonedēļ.

1. Ģertrūdes ielas teātrī trešdien notiks viens no festivāla "Zemlika" iesildošajiem pasākumiem: turnejas "The Invisible Mountain" ietvaros uzstāsies amerikāņu perkusionists Gregs Fokss, somu psihedēliskās rokmūzikas apvienība "Olimpia Splendid" un dueta "Prince Rama" dalībniece Taraka.

2. Trešdienas vakaru ar labu mūziku un lielisku humoru varēs pavadīt arī K. K. fon Stricka villas dārzā, kur notiks "Satori" redakcijas kūrēts brīvdabas koncertvakars ar grupas "Bērnības milicija" un etīžu teātra "Nerten" uzstāšanos.

3. Šonedēļ iesakām izmantot pēdējo iespēju apskatīt divas nozīmīgas izstādes: līdz šim vērienīgāko Latvijas Mākslas akadēmijas absolventu izstādi "Svaiga gaļa kritikai" bijušajā LU Bioloģijas fakultātes ēkā, kur vienkopus skatāmi 160 jauno mākslinieku darbi, kā arī "Survival Kit 10.1" izstādi "Outlands" – ceturtdien to varēs darīt kopā ar izstādes kuratori Solvitu Kresi, kura pastāstīs gan par kuratoru vēstījumu, gan mākslas darbiem un to autoriem.

4. Savukārt jaunā vietā ar jaunu izstādi apmeklētājus sagaida "Mākslai vajag telpu" Vasaras māja, kur šobrīd skatāma izstāde "Indulis Zariņš/Ieva Iltnere un Envija" – pazīstamās gleznotājas un Latvijas Mākslas akadēmijas pasniedzējas Ievas Iltneres interpretatīvs kopdarbs ar LMA studenti Enviju par gleznotāju un kādreizējo akadēmijas rektoru Induli Zariņu.

5. Visbeidzot piektdien Cēsu Pils parkā tiks atklāts šīgada sarunu festivāls "Lampa", kura divu dienu garajā programmā iekļauti vairāk nekā 350 pasākumi. Viens no tiem ir arī "Satori" rīkota diskusija "Kāpēc puikas neraud?", kurā četri diskutanti Ritas Rudušas vadībā mēģinās noskaidrot: vai Latvijas sabiedrībā var sadzīvot dedzīgas, skarbas sievietes un iejūtīgi, klusi vīrieši?

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!