"Superorganism"
 
Aktualitātes
26.07.2019

"Satori" iesaka: 8 notikumi labam "Positivus"

Komentē
0

Lai gan ierasto triju dienu vietā šīgada "Positivus" norisināsies tikai divas, 26. un 27. jūlijā, Latvijas lielākais festivāls joprojām piedāvā daudzveidīgu programmu: koncertus, dīdžejsetus, kinoseansus, stendapu un citas norises. Ja arī tu plāno šajā nedēļas nogalē doties uz Salacgrīvu, ieskaties mūsu sagatavotajā "Positivus" izlasē.

"Superorganism"
Sestdien 19:00 uz galvenās skatuves

"Superorganism" ir starptautiska apvienība – tās astoņi dalībnieki, kas šobrīd muzicē Londonā, ir sanākuši kopā no Autrālijas, Jaunzēlandes, Apvienotās Karalistes un Japānas, kas ir grupas solistes dzimtene. Pasaule apvienību tuvāk iepazina 2017. gadā ar viņu daudzšķautņaino popmūzikas debijas skaņdarbu "Something For Your M.I.N.D", ko savos radio šovos atskaņoja tādi mūziķi kā Frenks Oušens un "Vampire Weekend". "Superorganism" nākamie skaņdarbi "It’s All Good" un "Nobody Cares" nostiprināja apvienības popularitāti. Kopš tā laika "Superorganism" koncertē visā pasaulē, ir pabijuši Džūla Holanda šovā, kā arī nonākuši "BBC Sound of 2018" un "VEVO DSCVR" labākās jaunās mūzikas apkopojumos. 2018. gadā apvienība izdeva debijas albumu "Superorganism".

"Underworld"
Sestdien 23:00 uz galvenās skatuves

"Underworld" ir divu Velsas elektroniķu – Karla Haida un Rika Smita – kopprojekts, ar kuru viņi uzstājušies gan pasaules lielākajos mūzikas festivālos, gan underground tehno klubos un noliktavās, komponējuši mūziku teātra uzvedumiem, kā arī veidojuši radošus projektus mākslas galerijās, pamestās apavu darbnīcās un japāņu lielveikalos. Grupas pazīstamākais singls ir 1996. gadā klajā laistais "Born Slippy (Nuxx)", kas, pateicoties kulta filmai "Trainspotting", kļuva par 90. gadu paaudzes skaņu celiņu. Kopš tā laika "Underworld" ir pārdevuši miljoniem albumu, sacerējuši kompozīcijas Amerikas Kinoakadēmijas balvu ieguvušo režisoru Entonija Mingellas un Denija Boila projektiem, kā arī nominēti "Grammy" balvai par 2016. gada albumu "Barbara Barbara, we face a shining future".

ansis
Piektdien 21:00 uz "Lāčplēša" skatuves

ansis ir reperis un producents, kurš ar hip-hopu nodarbojas jau 15 gadus, šajā laikā kļūstot par vienu no scēnas nozīmīgākajām balsīm. Mūzikas kritiķu atzītais anša albums "Balzams" kļuva par visvairāk straumēto latviešu mūzikas ierakstu, kā arī ieguva labākā hip-hopa mūzikas albuma titulu mūzikas ierakstu gada balvā "Zelta Mikrofons".

Nastavševs/ Lubennikov
Sestdien 19:45 uz "Piena Svētku" skatuves

Teātra režisors un komponists Vladislavs Nastavševs savā mūzikā apvieno neparastu vokālu, melodiskumu un dažādu laikmetu dzeju. Jau ilgāku laiku Nastavševs komponē mūziku savām izrādēm un uzstājas kopā ar grupu "Ezeri", aicinot uz lēno deju vakariem, savukārt festivālā "Positivus" viņš sniegs koncertu duetā ar Ivanu Lubeņņikovu, piedāvājot astoņas jaunas dziesmas ar savu mīļāko krievu dzejnieku tekstiem sintīpopa pavadījumā.

"Comedy Latvia"
Sestdien 13:15 uz "Piena Svētku" skatuves

"Comedy Latvia" ir vietējā komiķu apvienība, kas regulāri uzstājas ar humora šoviem visā Latvijā un arī šoreiz sola melnu humoru, asprātīgus jokus un negaidītus pavērsienus. Uz "Positivus" skatuves kāps Maksims Trivaškevičs, Aleksandrs Guzenko, Denis Tulpe, Deniss Lugovskojs, Rūdolfs Kugrēns, Edgars Bāliņš, Jānis Kreičmanis, Kalvis Troska un Daniels Purviņš.

Viņa
Piektdien 20:30 uz "Piena Svētku" skatuves

Viņa ir jaunā latviešu hiphopa mūziķe, EP "Elpo" autore, publikai pazīstama arī kā projektu "Autographic" un "Bandmaster" soliste, "Radio Pieci" repa batla fināliste un "Zelta Mikrofona" ieguvēja nominācijā "Gada debija" un "Labākais elektroniskās mūzikas albums".

"The Bad Tones"
Sestdien 18:00 uz "Piena Svētku" skatuves

"The Bad Tones" ir dabas un blūza iedvesmots psihedēliskā roka kvartets no Rīgas, ko raksturo sapņainas ģitāras un viļņainas balsis. Šī gada jūlija sākumā grupa iepazīstināja klausītājus ar savu debijas albumu "Is It Good Enough?" – sajūtu albumu, ko veido 13 kompozīcijas, kuras saista atmosfēriskas pārejas, tādējādi vienojot šķietami atšķirīgas emocijas un skaņdarbu faktūras.

"Kino Bize" brīvdabas kinoteātris
Piektdien un sestdien visas dienas garumā

Mūzikas nogurdinātie arī šogad varēs atpūsties kāpās izvietotajā, priežu ieskautajā brīvdabas kinoteātrī, kura programmu veidos kinoteātra "Kino Bize" komanda, piedāvājot dažādu laiku filmas un diskusijas ar to veidotājiem. Festivāla laikā būs iespējams noskatīties gan studentu īsfilmas, gan tādas jau leģendāras kinolentes kā "Iekāre un mūzika Rietumberlīnē" un "Breolīns", kā arī jaunāko pašmāju un ārvalstu kinorepertuāru piedāvājumu.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!