Aktualitātes
27.07.2018

Satori iesaka: 7 vērtīgas pieturvietas festivālā "Komēta"

Komentē
0

Šajā nedēļas nogalē Daugavgrīvas cietoksnī norisināsies jau trešais kosmiskais brīvdabas festivāls "Komēta". Cietokšņa vārti vērsies piektdien, 27. jūlijā, plkst. 12.00. Festivāla rīkotāji uzsver, ka vēlas, lai katrs festivāla apmeklētājs kļūtu par tā līdzautoru un dalībnieku, līdz ar to pilna "Komētas" programma vēl nav zināma, taču esam apkopojuši pasākumus, kurus, mūsuprāt, nedrīkst palaist garām.

Sabinas Abdulajevas (Dānija) meistarklase "Iemiesotā kultūra" ("Embodied Culture")
"Komētas Akadēmija", laiks tiks precizēts

Mūsdienu Rietumu sabiedrībā cilvēka ķermenis parasti tiek skatīts estētiskā, performatīvā vai ar veselību saistītā veidā. Iemiesotās kultūras kontekstā cilvēka ķermenis ir neatņemama mūsu daļa. Tas, ka mums ir ķermenis, mūs vieno ar visu, kas jebkad dzīvojis: ar citiem cilvēkiem un dzīvniekiem, cauri laikam, vietai un notikumiem. Ko nozīmē dzīvot kā ķermenim? Sabina Abdulajeva ir pētniece no Vācijas, portāla "La Foresta" veidotāja un sadarbības radošuma studijas "Studio Mutu" dibinātāja. Ar Sabinas Abdulajevas rakstu "Ķermeniskā jēga" var iepazīties šeit.

Saruna un darbnīca ar Lolitu Tomsoni (Latvija) "Par un Pret – iedarbīgi vārdi pilsētas ielās"
"Komētas Akadēmija", laiks tiks precizēts

Lolita Tomsone ir Žaņa Lipkes memoriāla direktore un sabiedriskā aktīviste, uzsākusi olšūnu nemierus Latvijā, piedalījusies akcijās pie Saeimas pret dzīvniekiem cirkā (Pandas lomā) un rīkojusi zibakcijas/"piknikus" koku, dzīvnieku un sieviešu aizsardzībai. Pie Kultūras ministrijas kopā ar entuziastu saujiņu piketēja par iejūtīgu attieksmi pret bēgļiem. Piedalījusies miera rallijos Jeruzalemē un Telavivā, kā arī Telšu nemieros Izraēlā. Rīkojusi piemiņas akcijas pie Brīvības pieminekļa Latvijas ebreju atcerei "Mēs atceramies. Mums sāp." Sarunā festivālā "Komēta" Lolita dalīsies savā pieredzē.

Džeimsa Bininga (studija "Assemble", Lielbritānija) lekcija
Svētdien plkst. 16.00 "Komētas Akadēmijā"

"Assemble" ir starpdisciplinārs kolektīvs, kurā visus vieno interese par pilsētas iedzīvotāju dzīves kvalitātes celšanu. Projekta "Granby Four Streets" ietvaros "Assemble" atjaunoja 20 pamestas ēkas Liverpūlē un palīdzēja iedzīvotājiem izveidot sociālo uzņēmumu, kas rada un pārdod no šo ēku drupām, atkritumiem un atrastajām lietām veidotus interjera objektus. Džeimss Binings lekcijā stāstīs par šo un citiem "Assemble" kolektīva projektiem, kā arī par to galveno vienojošo aspektu – ciešu sadarbību ar projekta norises vietas tuvējiem iedzīvotājiem. Pasākums norisināsies angļu valodā ar sinhrono tulkojumu latviešu un krievu valodā. Vairāk par projektu iespējams izlasīt šeit.

Akua Naru (ASV) koncerts un lekcija
Koncerts piektdienas vakarā uz "Higgs Boson" skatuves, lekcija "Komētas Akadēmijā", laiki tiks precizēti.

Savienojot tekstu rakstīšanu ar politisko izglītību, Akua Naru savā mūzikā izgaismo sabiedrībā būtiskus jautājumus. Viņa iesaistās kaislīgās diskusijās ar cilvēkiem, kas piedalījušies pilsoniskajās kustībās, melnādaino politiskajās kustībās un interesējas par revolucionārām idejām, kas tagad atspoguļojas gan viņas mūzikā, gan izglītojošajā darbā.

Semjona Haņina un Staņislava Judina koncerts-lasījums
Uz "Higgs Boson" skatuves, laiks tiks precizēts

Semjons Haņins ir mākslinieks un dzejnieks, tekstgrupas "Orbīta" dalībnieks, daudzu krievu un latviešu dzejnieku dzejas krājumu redaktors, nodarbojas arī ar atdzeju. Haņina dzejas krājumi ir izdoti latviešu, čehu, ukraiņu, serbu, itāļu un gruzīnu valodā. Staņislavs Judins ir džeza kontrabasists, kas aizraujas ar etnomūziku.

Dzejnieka Gabriela Akamo lekcija
"Komētas Akadēmija", laiks tiks precizēts

Gabriels Akamo ir dzejnieks ar plašu pieredzi teātra pasaulē. Savā daiļradē, Akamo, balstoties uz savām zināšanām par teātri un filozofiju, pēta reliģiju, cilvēku attiecības, kultūras mantojumu un savu identitāti, kas izveidojusies, augot divas atšķirīgās kultūras telpās – dzejnieks ir uzaudzis Lielbritānijā, taču ģimenes saknes nāk no Nigērijas.

Organizācijas "Rave Awareness" darbnīca "Awareness, partying and fun"
"Komētas Akadēmija", laiks tiks precizēts

Izklaides un ballītes nav imūnas pret sociālajām varas struktūrām un diskrimināciju – pat tad, ja mums vienkārši gribas atpūsties. Šī darbnīca dos iespēju pētīt un reflektēt par savām pieredzēm un tās mērķis ir iedvesmot dalībniekus veidot apzinātāku izklaides kultūru, kurā ikviens var justies droši un ērti – neatkarīgi no dzimuma, seksuālās orientācijas, ādas krāsas, izcelsmes, izskata vai fiziskajām spējām.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!