Aktualitātes
17.07.2019

"Satori" dodas iepazīt "Latviju" un klausīties Stīvu Reihu

Komentē
0

Interneta žurnāls "Satori" aicina 1. augustā doties iepazīt jaunatklāto Ventspils koncertzāli "Latvija" un kopīgi apmeklēt koncertu, kurā Latvijā pirmo reizi tiks atskaņots leģendārā amerikāņu komponista Stīva Reiha (Steve Reich) skaņdarbs "Six pianos" sešu pianistu izpildījumā.

Ekskursijas programmu veido kopīgs brauciens no Rīgas līdz Ventspils koncertzālei ērtajā "Lux Express" autobusā, kura laikā žurnāla "Satori" galvenais redaktors Henriks Eliass Zēgners sniegs ieskatu Reiha un konkrētā skaņdarba īpatnībās un vēsturē. Līdzās sarunām ceļu īsinās šampanieša glāze no mūsu draugiem G.H. Mumm, savukārt galamērķī pirms koncerta sākuma būs iespējams speciālā tūrē apskatīt koncertzāles "Latvija" jaunās telpas un aizkulises. Pēc koncerta – mierīgs ceļš mājup.

Koncertā sešu pianistu – Gregora Švellenbaha (Gregor Schwellenbach), Džona Kamīla Farā (John Kammel Farh), Erola Zarpa (Erol Sarp), Daniela Branda (Daniel Brandt), Paula Frika (Paul Frick) un Kaja Šūmahera (Kai Schumacher) – izpildījumā izskanēs ikoniskais Reiha darbs sešām klavierēm "Six Pianos", kā arī mākslinieku oriģinālmūzika.

"Six Pianos" ir pazīstamā amerikāņu komponista Stīva Reiha 1973. gadā radītais darbs sešiem flīģeļiem. Komponēts laikā starp "Bungošanu" un "18 mūziķiem", sākotnēji tas ticis iecerēts ar nosaukumu "Klavieru veikals". Autora ideja bija to atskaņot mūzikas instrumentu veikalā – uz pārdošanai izliktajām klavierēm. Arī rezultātā skaņdarbs atbilst nosaukumam – to izpilda seši pianisti uz sešiem flīģeļiem, atskaņojot vienu otram pāri klātus, šķietami vienkāršus motīvus un variācijas. "Notiek attīstība, taču tik lokanā un hipnotizējošā veidā, ka skaņdarba izskaņā ir skaidrs – viss ir citādi, taču mainījies nav nekas," par skaņdarbu stāsta koncertzāles "Latvija" pārstāvji. Darbs "Six Pianos" oriģinālajā instrumentu salikumā Latvijā tiks atskaņots pirmo reizi.

Ekskursijas dalības maksa – 50 eiro.

Programmā iekļauts:

  • transports turp un atpakaļ ērtajā Lux Express autobusā
  • šampanieša glāze no G.H. Mumm
  • Henrika Eliasa Zēgnera lekcija un stāsti ceļā uz Ventspili
  • brīvais laiks Ventspilī pusdienām un pastaigām
  • ekskursija pa jauno koncertzāli "Latvija" tās darbinieku vadībā
  • Steve Reich. SIX PIANOS koncerta apmeklējums

Brauciena plāns

1. augusts | plkst. 20:00 | Steve Reich. SIX PIANOS

14:45–15:00 tikšanās Aspazijas bulvārī 24 (stāvlaukumā pretim "Grand Hotel Kempinski Riga") un iekāpšana

15:00 izbraukšana

15:00–17:55 ceļš līdz Ventspilij ar piestāšanu un šampanieša baudīšanu

18:00–18:20 ekskursija pa koncertzāli "Latvija"

18:20–19:55 brīvais laiks Ventspilī

20:00–22:00 koncerts

22:15 iekāpšana atpakaļceļam pie koncertzāles "Latvija"

22:15–01:00 ceļš līdz Rīgai ar pīppauzi

Kopā ceļā 390 km, viss pasākums ilgs 10 h.

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!