Aktualitātes
06.09.2019

"Satori" dodas uz Liepāju klausīties veltījumu Hardijam Lediņam

Komentē
0

Interneta žurnāls "Satori" aicina pievienoties otrajai "Satori kultūras ekskursijai" un 29. septembrī doties uz Hardijam Lediņam veltīto Liepājas Mākslas foruma noslēguma koncertu.

Ekskursijas programmu veido kopīgs brauciens no Rīgas līdz Liepājas koncertzālei "Lielais Dzintars" ērtā autobusā, kura laikā žurnāla "Satori" galvenais redaktors Henriks Eliass Zēgners, komponists Platons Buravickis un mākslas zinātniece Latvijas Laikmetīgās mākslas centra vadītāja Solvita Krese sniegs ieskatu Hardija Lediņa radošajā darbībā: viņa darbi ir unikāli, neparasti un ievērojami ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas un pasaules mākslas kontekstā. Pēc ierašanās Liepājā būs laiks pastaigām un hedoniskām baudām Restorānu nedēļas ietvaros. Par papildu samaksu "Satori" piedāvā kopīgi papusdienot vienā no labākajiem Liepājs restorāniem "MO"*. Pēc pusdienām un pastaigām pulcēsimies "Lielajā Dzintarā" klausīties Hardija Lediņa eksperimentālā albuma "Kuncendorfs un Osendovskis" orķestra versijas atskaņojumu "Sinfonietta Rīga" un diriģentu Normundu Šnē izpildījumā. Pēc koncerta sekos mierīgs ceļš mājup ērtā autobusā.

Vienas ekskursijas biļetes cena – 45 eiro.

* Īpašais restorāna "MO" piedāvājums Restorānu nedēļas laikā ir trīs kārtu pusdienas par 20 eiro. Ja piesakāties ekskursijai un apmaksājat ekskursijas rēķinu līdz 23. septembrim, rezervēsim jums vietu pie galda. Restorānā katrs maksājam par sevi.

Vairāk par gaidāmo koncertu

"Liepājas mākslas foruma" noslēguma koncerts veltīts unikālai un daudzpusīgai personībai latviešu mākslā – "Nebijušu sajūtu restaurēšanas darbnīcas" jeb "NSRD" dibinātājam, performanču māksliniekam, komponistam un dīdžejam Hardijam Lediņam. 29. septembra koncertā "Grammy" balvas ieguvēji Valsts kamerorķestris "Sinfonietta Rīga" diriģenta Normunda Šnē vadībā koncertzālē "Lielais dzintars" atskaņos vienu no Latvijas avangarda mūzikas spilgtākajiem piemēriem – Hardija Lediņa un "NSRD" mūzikas albuma "Kuncendorfs un Osendovskis" orķestra versiju komponista Platona Buravicka aranžijā.

Tajā Hardija Lediņa eksperimentālais skaņu rokraksts apvienojas ar domubiedra Jura Boiko tekstu, risinot filozofisko stāstu par Alfrēdu, Jūliju, vīru ar cigareti, mītisko vietu Ķīnu un citiem pa dzīvi klīstošiem personāžiem. Albums tika ierakstīts 1984. gadā mājas ierakstu studijās Bānūžos un Pārdaugavā, un 1985. gadā to producēja Ingus Baušķenieks.

Koncerta pirmatskaņojums orķestra versijā Platona Buravicka aranžijā tika īstenots Latvijas Laikmetīgās mākslas centra projekta "Hardija Lediņa gads" (2015) ietvaros. Gluži kā toreiz arī 29. septembrī "Sinfonietta Rīga" pievienosies divi solisti – mūzikas žurnālists Orests Silabriedis un kādreizējā "NSRD" dalībniece Inguna Rubene.

Programmā iekļauts:

  • Transports turp un atpakaļ ērtā autobusā
  • Henrika Eliasa Zēgnera, Platona Buravicka un Solvitas Kreses stāsti ceļā uz Liepāju
  • Brīvais laiks Liepājā pusdienām un pastaigām (par papildu samaksu 20 eiro apmērā – pusdienas kopā ar "Satori" Liepājas restorānā "MO")*
  • Koncerta "Veltījums Hardijam Lediņam" apmeklējums

Brauciena plāns

29. septembris | plkst. 18:00 | "Veltījums Hardijam Lediņam"

  • Tikšanās pie operas un iekāpšana 12:00 – 12:15
  • Izbraukšana no Rīgas 12:15
  • Ceļš līdz Liepājai ar piestāšanu un pīppauzi 12:15 – 15:45
  • Brīvais laiks Liepājā 15:45 – 18:00
  • Koncerts "Veltījums Hardijam Lediņam" 18:00 – 19:00
  • Iekāpšana atpakaļceļam pie koncertzāles "Lielais Dzintars" 19:20
  • Ceļš līdz Rīgai ar pīppauzi 19:20 - 22:55
  • Kopā ceļā 440 km, viss pasākums ilgs ap 11h

 

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!